Verdient Sharon Kips een tien?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dat Sharon kan zingen, weet heel Nederland inmiddels. Aan haar zangkwaliteiten twijfel ik dan ook niet als ik 10 in mijn cd-speler stop. En inderdaad het klinkt goed. Net of het haar helemaal geen moeite kost om de hoge tonen te halen. Het album is een mix van popliedjes met een gospelachtig gevoel en regelrechte gospelhits. Het zijn allemaal covers, maar ze heeft ze echt op haar manier gezongen. Daardoor heb ik soms niet eens door dat ik naar een cover luister. Toppers op dit album zijn wat mij betreft Heartbreak Away, haar eerste single en eerste nummer één hit, Run to you en Lovin' You'.

In het interview dat Vrouw.nl laatst had met Sharon, gaf ze aan dat het album echt helemaal haar ding is. Ze heeft dan ook tien songs uitgekozen die voor haar een bijzondere betekenis hebben. Bij alle hits staat een persoonlijk tekstje in het cd-boekje. Dat vind ik zelf erg mooi. Je hoort nu niet alleen het gevoel in haar stem als ze het nummer zing, maar je kent de gedachte er achter nu ook. Door haar woord vooraf, waarin ze de betekenis van het getal tien voor haar uitlegt, heb je echt het gevoel dat je haar nog beter leert kennen.

Sharon gelooft in God. Dit lees je niet alleen in haar Thank You's, maar ook haar keuze voor de nummers is hierdoor beïnvloed. De één zal dat niet zo geweldig vinden, maar ik stoorde me er niet aan. Wat mij betreft verdient Sharon die tien dan ook. Al ben ik wel ontzettend benieuwd naar haar eigen werk. Zou het nog beter kunnen?

Afbeelding verwijderd door redactie

Sharon Kips
10
Speelduur: 40 minuten en 56 seconden
Label: Sony BMG Music Entertainment
Adviesprijs: 19,99 euro

Bestel goedkoper online!

10
Winnaar X-Factor 2007