Oranje boven!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van prins Willem-Alexander verscheen de dvd Portret van een prins, Willem-Alexander 40. NOS-verslaggever Mélinde Kassens heeft de kroonprins hiervoor een jaar lang gevolgd met camera. Dit levert unieke beelden op die Willem-Alexander vertonen in zijn rol als kroonprins, watermanager en vader. Zo zien we hem in Mexico waar hij zijn kennis op het gebied van water etaleert en in Afghanistan waar hij de Nederlandse militairen bezoekt. Maar ook zien we hem paaseitjes beschilderen en spelen in de tuin van Villa Eikenhorst, waar hij geniet van zijn kinderen. Na afloop van de beelden, reflecteert hij er zelf op samen met interviewer Pieter Jan Hagens.

Afbeelding verwijderd door redactie

Ontzettend leuk aan de dvd is de manier waarop de kroonprins getoond wordt. Normaal gesproken zien we hem op het journaal bijvoorbeeld alleen spreken op een congres. Nu zien we hem ook na afloop hiervan napraten met de genodigden en krijgen we een persoonlijk beeld de prins. Dit volgt ook uit de beelden in huiselijke kring. Prins Willem-Alexander loopt graag hard en is dol op zijn kleine prinsesjes. Samen met Máxima zien we hem, zoals hij het zelf beschrijft, als een "geolied team". Niet alleen op professioneel vlak, maar zeer zeker ook in hun privé-leven, waarin ze hun uiterste best doen om Amalia, Alexia en Ariane een zo normaal mogelijke opvoeding te geven.

Afbeelding verwijderd door redactie

De dvd is ingedeeld in drie hoofdstukken. Na elk deel bespreekt prins Willem-Alexander de beelden met de interviewer. Op deze manier krijgen we nog meer uitleg over het leven van de kroonprins en alles wat daarbij komt kijken. Interessant is om te horen wat de prins nu eigenlijk precies doet, wat zijn taken zijn en wat hij ambieert voor het toekomstige koningsschap. Daarnaast bevat de dvd als extra de officiële NOS-beelden van de geboorteaankondiging en aangifte van de drie dochters van prins Willem-Alexander en prinses Máxima.


Afbeelding verwijderd door redactie
Portret van een prins, Willem-Alexander 40
Tijd: circa 140 minuten
Uitgebracht door: Strengholt MultiMedia i.s.m. de NOS
Adviesprijs: 17,99 euro