Leermoment: grappig en vol vaart

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Jennifer heeft sinds de scheiding van haar ouders al vijftien jaar geen contact meer met haar vader George. Die behoefte heeft ze ook helemaal niet, aangezien hij haar en haar moeder in de steek heeft gelaten. Met haar moeder Harriet heeft ze nog regelmatig contact. Als het uit is met haar vriendje Gavin gaat ze zelfs tijdelijk aan de slag bij het milieuadviesbureau Green Futures van haar moeder. Green Futures staat lijnrecht tegenover de multinational Bell Consulting, waar haar vader de leiding heeft.

Harriet geeft Jennifer wel een heel bijzonder baantje. Ze verdenkt haar ex namelijk van zwendelpraktijken en stelt voor dat Jennifer undercover gaat bij het bedrijf van George. Ze hoeft zich hiervoor alleen in te schrijven voor de MBA-opleiding van Bell. In eerste instantie heeft Jennifer daar helemaal geen trek in, maar haar moeder weet haar over te halen.

Die MBA-opleiding blijkt zo slecht nog niet te zijn. Jennifers interesse wordt meteen gewekt door gast-docent Daniel. Haar interesse voor de opleiding wordt nog verder aangewakkerd als ze Daniel met wat marktonderzoekjes helpt. Waar ze in eerste instantie denkt niet zakelijk te zijn, blijkt haar zakelijke instinct toch naar boven te komen. Daarnaast worden haar gevoelens voor Daniel steeds sterker. Zal het ook wederzijds zijn of blijft het een docent-leerling verhouding?

Terwijl Jennifer de colleges in het Bell-gebouw volgt, is het niet zo moeilijk om het kantoor van haar vader te bereiken. Als zijn assistente even weg is, weet ze zelfs achter zijn bureau plaats te nemen. Ze komt zo steeds meer van de handel en wandel van haar vader te weten. Waar moet ze met de informatie heen? Wat is er van waar? Is haar vader eigenlijk wel zo'n kwade genius?

Als lezer vlieg je door het leven van Jennifer en verbaas je je steeds weer over de situaties waar ze in terecht komt. In het begin is het verhaal misschien een tikkeltje cliché, maar al snel gebeuren er dingen die ik echt niet had verwacht. Leermoment is wat mij betreft echt een lekkere chicklit. En wat Sophie Kinsella schrijft op de cover van het boek is echt waar. Het is echt een 'verfrissend, grappig boek, vol vaart.'

Gemma Townley
Leermoment
285 bladzijden
Uitgeverij: De Kern
ISBN: 978-90-325-0103-7
Adviesprijs: 12,50 euro

Bestel Online!

Leermoment
Townley, G.