Miss America

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De verliefde Madelief reist haar succesvolle advocatenvriendje achterna die voor zijn werk naar New York is verhuisd. Om niet het afhankelijke vriendinnetje te zijn, bluft ze zich binnen bij de bekende Nederlandse televisiecorrespondent Lex Oosterboer. Met een baan in de journalistiek en haar dromen over een romatische toekomst met Jasper, voelt Madelief zich helemaal een onafhankelijke vrouw van de wereld.

Natuurlijk is dit sprookje iets te mooi om waar te zijn. Wie is die stomme Ursula waar Jasper mee omgaat? Zij is namelijk een stuk mooier dan Madelief, toch? En waarom is Jaspers werk altijd belangrijker? Houdt hij niet meer genoeg van haar? Jasper krijgt duidelijk last van bindingsangst. Maar naast wat strubbelingen in de liefde gaat het op Madeliefs werk ook niet helemaal lekker. Waarom is haar baas zo'n eikel? Hoe moet ze het volhouden met deze baan? Lex blijkt namelijk een ware tiran te zijn en samen met haar gebrek aan een rijbewijs, slechte Engels en vliegangst is de kans groot dat ze haar baan kwijtraakt.

Miss America is de semi-autobiografische roman van auteur, journaliste, columniste en programmamaakster Nathalie Huigsloot. Het is een leuke, snelle, Nederlandse chicklit. Auteur Nathalie Huigsloot vertelt ons op grappige wijze het chaotische leven van Madelief. Je leeft mee met de aandoenlijke Madelief, ook al bestaat haar leven uit teveel toevalligheden en onrealistische gebeurtenissen. Toch lopen fictie en waarheid hier door elkaar. Nathalie verwerkt in Miss America namelijk ook haar ervaringen met het werken voor Max Westerman. In het boek gedraagt correspondent Lex Oosterboer zich als een tiran tegenover zijn werknemers. Nieuwsgierig? Op haar eigen website heeft Nathalie een interview gepubliceerd dat ze met de Volkskrant had.

In hoeverre het leven van Madelief nou op dat van Nathalie lijkt, maakt voor het leesplezier niet uit. Miss America is gewoon een heerlijk 'weglees'-boek. En ook al is het slot van het boek zo verdrietig dat je bijna een traantje moet wegpinken, Miss America is een perfecte pocket voor in je vakantiekoffer!

Nathalie Huigsloot
Miss America (pocketversie)
240 bladzijden
Uitgeverij Poema Pocket
ISBN: 9789021000015
Adviesprijs: 6,98 euro

Bestel Online!

Miss America
Nathalie Huigsloot