Verstrikt in het verleden

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ruth en Ned zijn stapelgek op elkaar en al snel hebben ze een trouwdatum geprikt. Maar bij de liefde gaat het nooit om twee personen alleen. Ook de schoonfamilie en vrienden van je partner krijg je erbij. Vaak gaat dat goed, maar dit geldt niet voor Ruth: ze kan totaal niet met haar schoonmoeder overweg, die steeds maar weer laat doorschemeren dat ze Ruth eigenlijk te min vindt voor haar zoon. Gelukkig lijkt ze wel een goede band op te bouwen met Ned's vrienden. Maar hoe langer Ruth de groep vrienden meemaakt, hoe duidelijker het haar wordt dat er vroeger van alles gebeurd is.

Zo blijkt dat Erin, de enige vrouw in de vriendengroep, een wel erg centrale rol speelt in de levens van Ned en zijn kameraden Tom, Luke en Jeremy. Ze heeft eerder een relatie gehad met Jeremy en is nu al zo'n tien jaar samen met Tom. Bij toeval ontdekt Ruth dat Ned zijn halve leven stapelverliefd is geweest op Erin, maar er is nooit iets tussen hen geweest. Ruth vraagt zich steeds meer af of zij Ned's grote liefde is of dat hij toch liever Erin als vrouw had gehad. Dan komt Tom, die dezelfde twijfel had als Ruth, om het leven. Ned raakt hierdoor nog meer in zichzelf gekeerd.

Terwijl Ruth zich met haar toekomst bezig zou moeten houden, raakt ze meer en meer verstrikt in het verleden. Ze heeft steeds meer twijfels over de band tussen Ned en Erin en begint zich dingen in het hoofd te halen, mede gevoed door de dingen die Tom haar gezegd heeft. Maar ook Jeremy doet wat betreft een duit in het zakje. Wat is er in het verleden allemaal voorgevallen in de vriendenclub van Ned? Maar zijn het spelletjes die met haar gespeeld worden of zit er wel degelijk een kern van waarheid in? Ruth gaat zich steeds onzekerder voelen ten opzichte van de vrienden, om over haar schoonmoeder nog maar niet te spreken...

Vreemd bloed is een boek dat je gaandeweg het verhaal vastzuigt. Het komt wel wat moeizaam op gang, maar eenmaal in het verhaal wil je ook weten hoe het afloopt. Op zich is het wel jammer dat Ruth zich zo makkelijk laat inpakken door de andere personages in het verhaal, waardoor je soms al precies weet wat ze zal denken of zeggen. Schoonmoeder Jackie voldoet aan alle clichés over heksen van schoonmoeders, maar da's eigenlijk wel vermakelijk om te lezen. Soms denk ik echter wel: Ruth, bijt toch eens van je af! Desondanks leef je als lezer wel met haar mee, maar gelukkig zijn we niet allemaal zo 'soft'.


http://vrouwen.nl/documents/ce/e4/cee4611112360f1e65210af8f91a24fb.jpg

Kirsty Crawford
Vreemd bloed
347 pagina's
Uitgeverij: De Kern
ISBN: 9789032503802
Adviesprijs: 16,95 euro


Bestel Online!
Vreemd bloed<br>Kathleen Crawford
Vreemd bloed
Kathleen Crawford