Lindsay Lohan op haar best!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De zeventienjarige Rachel uit San Francisco is het typische voorbeeld van een onhandelbare rebelse puber. Ze liegt, drinkt, rookt, gebruikt drugs en kan alleen maar aan feesten denken. Haar moeder (Felicity Huffman) kan haar niet meer in het gareel houden en stuurt haar in de zomervakantie naar de persoon aan wie zij zelf de grootste hekel heeft: haar moeder, ofwel Rachel's oma (Jane Fonda). Oma Georgia woont in het Mormoonse dorp Idaho. Ze leeft een gestructureerd leven waarbij ze haar regels hoog in het vaandel heeft staan: Georgia rule!

Een zomer lang hier vertoeven lijkt Rachel dan ook een hel. Toch raakt ze vertrouwd met het kleine dorp waar ze als doktersassistente aan het werk gaat en vrienden wordt met de onschuldige Harry. Ondanks dat is Rachel nog niet getemd en doet zij op een dag een zeer grote onthulling. Haar moeder reist hierop onmiddellijk af naar Idaho om te achterhalen of Rachel ook dit heeft verzonnen of dat zij nu soms toch de waarheid spreekt. Dit resulteert in heftige taferelen waarbij Georgia rules en de drie vrouwen onder emotionele toestand uiteindelijk dichter naar elkaar groeien.

Afbeelding verwijderd door redactie

De rol van Rachel is Lindsay Lohan op het lijf geschreven. Met haar brutaliteit en gelijktijdige enorme kwetsbaarheid, weet ze de kijker te laten lachen en te roeren. Het is jammer dat ze de laatste tijd zo negatief in de belangstelling staat, want met deze film bewijst ze opnieuw dat ze echt een talent is. Ook de andere dames, Jane Fonda en Felicity Huffman, spelen hun rol fantastisch. De levensbagage van deze personages komt sterk naar voren en zet het drama extra aan. De drie vrouwen vullen elkaar goed aan en laten zien hoe drie generaties enorm met elkaar in de clinch kunnen liggen, maar uiteindelijk toch veel meer met elkaar gemeen hebben dan ze zelf denken.

Afbeelding verwijderd door redactie

De regisseur van Georgia Rule is Garry Marshall. Hij maakte eerder films als Pretty Woman, Runaway Bride en The Princess Diaries, allemaal romantische komedies dus. Ondanks dat ook Georgia Rule als 'romantische komedie' wordt aangekondigd, is deze film veel serieuzer en bevat meer drama. Ditmaal heeft Marshall dus niet gekozen voor een komedie/drama, maar voor een drama/komedie. Ga dus niet naar de bioscoop met de verwachting van een film om lekker bij weg te zwijmelen, maar ga de film wel zien. Georgia Rule is een aangrijpend drama dat soms zelfs ingewikkeld lijkt, maar zeker goed in elkaar steekt.

Afbeelding verwijderd door redactie
Georgia Rule
Met o.a. Lindsay Lohan, Felicity Huffman en Jane Fonda
Regisseur: Garry Marshall
Tijd: 113 minuten
Adviesleeftijd: 12 jaar
Vanaf 13 september in de bioscoop