Het zomerhuis

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De cover van Het zomerhuis windt er geen doekjes om. 'Intens en ontroerend verhaal over vriendschap, jaloezie en liefde', zo wordt het boek omschreven. Maar zo bijzonder vind ik het verhaal over de gehandicapte Agnes - wat heeft ze trouwens, want dat wordt nergens verteld - en haar vriendschap met Molly na een paar hoofdstukken nog niet.

Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, speelt dit verhaal zich in de zomer af. Molly en Aksel - haar vriend en de therapeut van Agnes - verlangen naar hun vakantie. Helaas moet deze worden geannuleerd. Aksels ex-vrouw blijkt namelijk baarmoederhalskanker te hebben. Ze moet met spoed geopereerd worden en vraagt of Aksel haar in deze moeilijke tijd wil steunen. Dit verzoek kan hij niet afslaan. Maar waar moeten de kinderen dan naar toe? Zou Molly niet voor zijn kinderen willen zorgen in het zomerhuis. Molly heeft niets met kinderen, maar ze wil haar vriend ook niet teleurstellen en gaat de uitdaging aan.

Agnes zal Aksel ook moeten missen. Hij heeft geen tijd om haar te trainen, want de zorg voor zijn vrouw komt op de eerste plaats. Agnes vecht al jaren tegen een ziekte die haar aan een rolstoel gekluisterd houdt. Door te trainen met Aksel houdt ze haar invalide lichaam in conditie. Ze krijgt er zelfs meer kracht door. Agnes is erg gesteld op haar trainer, maar ze moet op afstand toezien hoe de band tussen Molly en Aksel, en zijn kinderen steeds sterker wordt.

'Intens en ontroerend' vond ik Het zomerhuis op geen enkel moment. Het verhaal van Agnes en haar vriendin Molly gaat inderdaad over vriendschap, jaloezie en de liefde, maar ik vind het weinig spectaculair. Helaas, want op de schrijfkunsten van Merete Morken Andersen heb ik niets aan te merken.

Afbeelding verwijderd door redactie

Merete Morken Andersen
Het Zomerhuis
352 bladzijden
Uitgeverij: Signature
ISBN: 978-90-56-72-22-41
Adviesprijs:19,95 euro

Bestel Online!

Het zomerhuis
Andersen, M.M.