Fanatieke Fans: Jolanda is fan van Nick & Simon

Vrije tijd door Sascha

We hebben allemaal wel stiekem een crush of een idool, maar echt diehard fan zijn, dat zijn er maar een paar. Jolanda is er daar een van: zij is al vanaf haar 14e fan van Nick & Simon. Haar kamer is een groot festijn van posters, foto’s, DVD’s, CD’s, handtekeningen en haal grootste trots: een levensgroot canvas doek.

Al jaren is Jolanda (23) fan van Nick & Simon. Haar interesse voor de twee mannen werd destijds gewekt door haar broer. Thuis hadden ze de computer beneden staan. Haar broer vroeg haar op een dag een nummer op te zetten van Nick & Simon. “‘Spaanse duif’ galmde door de woonkamer en ik luisterde mee. Vanaf dat moment was ik fan. Fan van de muziek, maar zeker ook fan van de twee mannen.”

De eerste ontmoeting

“Na een eigen Hyvesfanpagina, een agenda vol met plaatjes en een kamer met oneindig veel posters was het moment dan eindelijk daar: ik ging mijn idolen ontmoeten! Samen met een vriendin en mijn moeder ging ik naar de Media Markt in Ede. Daar kwamen ze signeren en mocht ik met ze op de foto. Mijn geluk kon niet op. Na dik twee uur in de rij en een kloppend hart verder was het moment daar: ik stond vooraan in de rij. Nu was ik écht aan de beurt. Met mijn I love Nick & Simon shirt aan ging ik wat verlegen naar ze toe. Na de handtekening mocht ik ook op de foto. Het was de mooiste dag van mijn leven. Eentje voor in de boeken, maar zeker niet de laatste.”

Het eerste concert

“Na nog een aantal signeersessies bezocht ik mijn eerste concert van Nick & Simon. Weer gehuld in mijn shirt én met spandoeken zat ik met twee vriendinnen te wachten tot de deuren opengingen. Wij waren vroeg en konden onze idolen horen soundchecken. Vanachter de dichte deuren zongen we keihard mee met de soundcheck. Daarna gingen eindelijk de deuren open en konden we echt gaan genieten. De spandoeken die we hadden gemaakt gooiden we op het podium samen met een knuffeltje voor Nick & Simon. Het spandoek viel op een lamp, Nick raapte hem op en legde hem naast zich neer. Simon had de knuffel gevonden en vroeg van wie die was, mijn vriendinnen wezen naar mij. Hij vond het super lief.”

“Na dit concert volgden er nog veel meer. Een daarvan vond in Amersfoort plaats: het concert bovenop een fietsenstalling. Wat was dat fantastisch! Daarna was er in het station van Amersfoort een signeersessie. Vol verwachting stonden we te wachten in de meterslange rij, totdat net voor ons de rij werd afgebroken. "Voor jullie is er geen tijd meer ", werd er gezegd. Ik was verdrietig en boos tegelijk. Bij de ingang naar Nick & Simon stond een meisje die vroeg of ze nog naar binnen kon. De bewaker vroeg wat er was en uiteindelijk zei hij dat we wel even naar binnen mochten. Voor even was hij mijn held.”

In de tijd daarna volgden er nog veel meer concerten voor Jolanda. Het laatste concert dat zij bezocht was ’10 jaar Nick & Simon’ in Ahoy. "Het was geweldig. Nick schopte mijn knuffeltje weg en ik mocht de soundcheck bijwonen. Opnieuw een dag voor in de boeken."

 

WhatsApp-groep

Sinds kort zit Jolanda met een groep fans van Nick & Simon in een WhatsApp-groep. "Hier heb ik leuke en inspirerende mensen leren kennen die begrijpen waar de liedjes voor staan en waarom je fan bent. Vanuit deze groep heb ik een paar vriendinnen overgehouden waarmee ik naar optredens ga."

“Er is nog zoveel wat ik kan vertellen, zoveel leuke momenten en herinneringen. Ik zou er een boek over kunnen schrijven. Ik zoek Nick & Simon vaak op en ik heb ze al zo vaak gezien dat ik inmiddels de tel ben kwijtgeraakt. En tóch blijft ieder moment weer bijzonder. Mensen vragen weleens of ik ze niet genoeg heb gezien. Nee, ieder moment is anders en ieder moment is speciaal om mee te mogen maken.”

Alle spulletjes

"Mijn verzameling van spullen is een uit de hand gelopen hobby geworden. Alles wat exclusief of limit edition is, wil ik zo snel mogelijk hebben. De andere spulletjes koop ik tussendoor. Mijn kamer ligt vol met Nick & Simon, maar waar ik het meest trots op ben is mijn grote canvasdoek. Deze is bijna groter dan ikzelf! Al negen jaar ben ik Nick & Simon-fan en daar plak ik graag nog 90 jaar aan vast.”

Ben jij ook enorm fan van een bepaalde artiest die alles voor jou betekent? En wil jij het hoe en waarom wel kwijt op Ze.nl? Mail dan naar sascha@ze.nl en wie weet sta jij hier binnenkort samen met jouw idool.