Rocken met Krezip en VanVelzen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Een volle kerk - hoe vaak zie je dat tegenwoordig nog? VanVelzen had dan ook niet gedacht dat er zoveel mensen zouden zijn bij zijn optreden in de Stevenskerk. Er waren zelfs stoelen naast de banken gezet, zodat iedere bezoeker al zittend kon genieten van het optreden. Samen met zijn gitarist maakte Roel, die door Jan Douwe Kroeske aangekondigd werd als Jeroen, er een mooie show van. Hij ging zelfs op de rand van het podium zitten om met één van zijn jonge fans te kletsen. Na zijn laatste nummer werd hij met een staande ovatie bedankt, waarop hij het publiek dankte met een extra nummer.

Na de laatste tonen van VanVelzen begon Krezip op het grote podium aan de Waalkade. Zangeres Jacqueline sprong wild heen en weer. Het gebeurde maar zelden dat ze even een momentje rust nam. Dit werkte heel aanstekelijk, want veel aanwezigen deden lekker mee. Voor zover dat kon natuurlijk, want de Waalkade stond echt propvol. Als je niet op tijd was, kon je een goede plek wel vergeten. Voor mensen die het iets te druk vonden, was er nog voldoende te doen. Bijvoorbeeld het optreden van dj Jochem Miller in het park of een dansworkshop.

Waar na zijn show in de Stevenskerk werd gezegd dat VanVelzen rond half elf op de Waalkade zou spelen, stonden op dat moment de dj's van Veronica shirtjes het publiek in te werpen. VanVelzen maakte zich ondertussen achter de schermen klaar. Ook wij bleven backstage, waar we met Anne van Krezip kletsten over BN'ers. Krezip had namelijk de Giel-mobiel en moest 'm doorgeven. Helaas wilde VanVelzen niet en ook Danny Rook weigerde. Uiteindelijk lukte het toch. Lead-zangeres Jacqueline was op dat moment nergens te vinden. Zij zat namelijk bij de tandarts, omdat ze een stukje van haar tand had gebroken.

Om half twaalf was het dan eindelijk tijd voor het concert van VanVelzen waar de grote menigte op de Waalkade op had verwacht. De nummers die hij in de Stevenskerk op piano en onder begeleiding van akoestische gitaar speelde, klonken met live-band en keyboard weer helemaal anders. Natuurlijk speelde hij al zijn hits, zoals Baby Get Higher en zijn nieuwe single Deep. De zanger mocht nog twee grote ballonnen in het publiek trappen, maar dat ging bij de eerste mis. Hij nam zo'n snelle aftrap dat hij de ballon direct liet klappen. De tweede kreeg een zacht duwtje, waardoor hij daarna over de handen van de vele bezoekers een lange afstand over de Waalkade aflegde om vervolgens weer op het podium te worden geduwd.