Superidioot

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Simon Peters is dun, wit en ongemotiveerde verkoper van mobieltjes bij T-Punkt. Op zijn werk legt hij een feilloos talent aan de dag om mensen tegen zich in het harnas te jagen. In de fitnessclub voor homo's, waar deze idioot zich per ongeluk voor twee jaar heeft vastgelegd, ligt killerhomo Popeye op de loer. En dat terwijl Simon gaat trouwen met Starbucks-koffie-meisje Marcia. Alleen weet zij dat niet en heeft hij nog nooit een woord met haar gewisseld. Als hij Marcia eindelijk tot een 'date' heeft overgehaald, blijkt dat heel anders uit te pakken dan Simon verwacht. Als hij dan vervolgens onder invloed van veel alcohol zijn daden recht wil zetten, maakt hij alles alleen maar erger.

Sommige mannen zijn idioten, maar dit is toch wel een superidioot. Op hilarische wijze volg je deze egotrippende zielepoot op zijn weg naar de liefde. Waarbij niemand goed genoeg is en hij natuurlijk 'tha bomb'. Zelfreflectie en zelfkritiek, daar doet Simon niet aan. En het erge is dat zijn daden zeer herkenbaar zijn. Iedereen kent wel zo'n type, of is er ooit eentje tegengekomen en er heel hard voor weggerend.

De Duitse Tommy Jaud debuteert ijzersterk met deze chicklit voor man en vrouw. Hilarisch en tenenkrommend; je zou Simon graag een klap op zijn bek willen verkopen en toe willen schreeuwen: Get real! Superidioot was in Duitsland zo'n hit, dat ook de film in april 2007 alle records verbrak. Wij zullen het hier in Nederland alleen met de papieren versie moeten doen, maar dat is geen straf. Met deze wereldse beschrijving van de loser der losers bescheur je je gegarandeerd.

Afbeelding verwijderd door redactie

Tommy Jaud
Superidioot
267 bladzijden
Uitgeverij: Manteau
ISBN: 978-90-223-2183-6
Adviesprijs: 12,50 euro

Bestel Online!

Superidioot
Jaud, T.