Vrouwen hebben schoenen, mannen geen idee

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Met hun bestsellers, video´s, trainingen en seminars probeert het Engelse echtpaar Pease al jarenlang de verschillen tussen mannen en vrouwen inzichtelijk te maken. Zij proberen niet te zeggen dat de één beter of slechter is dan de ander, slechts verschillend. In deze twee kleine boekjes vind je hele nuchtere adviezen, maar ook veel grappige wetenswaardigheden over jezelf en het andere geslacht. En uiteraard zul je ook dingen tegenkomen die je natuurlijk allang wist, maar die nu wel door de wetenschappers bevestigd worden!

Enkele grappige, interessante voorbeelden uit Waarom mannen geen idee hebben voor de dames:

Mannen kunnen tijdens het kijken naar sport overspoeld worden door emoties, maar ervaren ditzelfde gevoel zelden in een relatie.

Als je je schoonmoeder ervan kon overtuigen dat ze elke dag tien kilometer moet wandelen, zou ze na een week zeventig kilometer uit de buurt zijn.

Raak niet in paniek als een man niets zegt. Als een man zwijgt wil dat niet zeggen dat hij niet van je houdt. Het betekent dat hij rust wil.

En ook enkele leuke en waarheidsgetrouwe voorbeelden uit Waarom vrouwen zoveel schoenen kopen voor de heren:

Als een man een vrouw aan het lachen kan maken, aanvoelt wat haar behoeften zijn, over allerlei onderwerpen kan praten, zich doelen stelt om zijn leven voortdurend te verbeteren en ook nog heteroseksueel is, zit hij nooit zonder afspraakje.

Voor sommige vrouwen heeft hij een kaal hoofd. Voor andere vrouwen is zijn kale hoofd een zonnepaneel voor een seksmachine.

Mannen gebruiken een goed onderbouwde, rechtstreekse benadering om te krijgen wat ze willen. Vrouwen kiezen emotionele chantage.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Allan en Barbara Pease zijn internationaal bekende experts op het gebied van menselijke relaties en lichaamstaal. Allan Pease schreef Waarom mannen en vrouwen met hun lichaam zeggen wat ze eigenlijk niet willen vertellen en verkocht meer dan vijf miljoen exemplaren. Ook presenteerde hij populaire televisieprogramma´s over dit onderwerp. Samen met zijn vrouw Barbara schreef hij acht andere bestsellers. Barbara op haar beurt is naast medeauteur van de bestseller Waarom mannen liegen en vrouwen schoenen kopen ook de directrice van Pease International. Dit instituut organiseert wereldwijd video´s, trainingen en seminars voor bedrijven en instellingen.

Zelf vind ik de boeken van het echtpaar Pease ontzettend leuk om in de kast te hebben staan. Zij vormen een bron voor leuke en soms verhitte discussies tussen de mannen en vrouwen in mijn omgeving. Eerlijkheidshalve zeg ik erbij dat ik de eerdere boeken Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen en Waarom mannen liegen en vrouwen schoenen kopen wel interessanter vond omdat deze wat uitgebreider zijn dan de kleine boekjes uit dit artikel. Maar als je op zoek bent naar een leuk kleinigheidje om bijvoorbeeld je partner iets duidelijk te maken, zijn deze boekjes uitermate geschikt!!

Allan & Barbara Pease
Waarom vrouwen zoveel schoenen kopen
Waarom mannen geen idee hebben
120 & 132 bladzijden
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789027447609 / ISBN: 9789027447661
Adviesprijs 4,95 euro per stuk

Bestel Online!

Waarom vrouwen zoveel schoenen kopen
Allan Pease & B. Pease


Waarom mannen geen idee hebben
Allan Pease & B. Pease