Is Prince weer op aarde geland?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het beste nieuws omtrent dit album was wat mij betreft: Wendy en Lisa zijn terug bij de 'stal' van Prince! Waren op het vorige album Sheila E en de NPG weer terug, nu zijn ook de dames Wendy en Lisa weer te horen op zijn nieuwe album Planet Earth. Zijn nieuwe album opent met de titelsong. Deze begint heel rustig en ingetogen, om vervolgens toe te werken naar een grootse finale waarin Prince zijn gitaar prachtig laat janken. Dat Prince zijn gitaar herontdekt heeft, bleek ook al op de single Guitar waarin hij duidelijk wat rifjes van U2 gestolen heeft.

Het jazzy Somewhere here on earth heeft schitterende pianopartijen en natuurlijk mag een jazzy trompet niet ontbreken. The one u wanna C doet denken aan het nummer I could never take the place of your man van het album Sign of the Times. Een heerlijk dansbaar nummer, dat wat mij betreft meteen op single uit mag komen. Een funky bas, swingende beat, heerlijke drums van Sheila E... een toppertje!

Afbeelding verwijderd door redactie

Na dit feestje is het tijd voor een botergeile Prince in Future baby mama. Dit nummer heeft een zwoele nachtclubsound, die we wel vaker hebben gehoord op de diverse Prince-albums. Altijd lekker. Mr. Goodnight heeft een rappende Prince. Een aardig en catchy nummer, maar absoluut geen hoogstandje. Dit geld ook voor All the midnights in the world. Lekker nummertje, maar niks bijzonders. Ik zou het leuke B-kantjes hebben gevonden, maar geen album-materiaal.

Maar dan maakt Prince me weer helemaal wild met Chelsea Rodgers, een gigantische kraker die het geweldig zal doen op de dansvloer. Probeer maar eens stil te zitten op dit nummer. Hij zingt dit nummer met zangeres Shelby, die een geweldige rauwe soulstem heeft en wow, trompettist Maceo Parker maakt dit nummer helemaal af! Maar het toppertje op dit nummer is de funky gitaar van Wendy. Yes, she's back. Heerlijk!

Afbeelding verwijderd door redactie

Als The Lion of Judah begint denk ik even de eerste accoorden van Purple Rain te horen. Ook op dit nummer hoor je de dames Wendy & Lisa en Sheila E. weer hun stempel drukken. Even waan je je weer terug in de midden jaren tachtig, waarin Prince naar mijn mening op zijn best was met de dames Sheila E. en Wendy & Lisa. Resolution klinkt bijna als een hippie-achtige bekering. Niet helemaal mijn ding.

Het album grijpt me nog niet meteen zoals 3121 dat deed. Er staan absolute toppers op, maar niet alle nummers kunnen me direct bekoren. De nummers met mijn heldinnen Wendy & Lisa vind ik echter geweldig en ik ben blij dat ze zich weer (even) bij Prince gevoegd hebben. Stilletjes hoop ik dat ook zij op hun eigen album samen zullen werken met Prince, want de chemie van die drie samen is geweldig. Volgens mij hebben de dames meneer Prince weer met beide voetjes op aarde gezet en waarschijnlijk heeft de samenwerking met hen bijgedragen aan de heerlijke sounds van deze cd. Dit smaakt naar meer!

Afbeelding verwijderd door redactie
Prince
Planet Earth
Speelduur: 44 minuten en 9 seconden
Label: Sony BMG
Adviesprijs: 19,99 euro

Bestel goedkoper online!

Planet Earth
Prince