Ze past bruidsjurken!

Vrije tijd door Petra
Het is de droom van iedere - nog niet getrouwde - vrouw: bruidsjurken passen! Ook wij, Karin en Petra, wilden weleens weten hoe zo?n maagdelijke prinsessenjurk ons zou staan... en dus gingen wij het gewoon doen!

Daarom hebben we een middagje mogen vertoeven in bruidswinkel De Witte Koets in Amsterdam. Deze winkel heeft van alles in huis, van klassieke jurken tot vlot en elegant. En aangezien de collectie bestaat uit japonnen van grote internationale ontwerpers, dachten wij hier wel te kunnen slagen! Of ehh? dat de foto?s zouden slagen. Want helaas, er werd geen jurk gekocht. Er staat namelijk (nog) geen huwelijk op de planning!


Poseren in de etalage aan de Van Woustraat 53!

De twee eigenaressen van de bruidswinkel, Alev en Safika, vertellen waarom ze een bruidswinkel zijn begonnen: "We waren op zoek naar een bruidsjapon en konden niet slagen en daarom besloten we een bruidswinkel te openen met een jonge collectie." Al twaalf jaar zitten de dames in het vak. "Het leukste aan ons werk is dat we altijd vrolijke klanten over de vloer hebben! We hadden een keer een bruid en die wilde testen of haar jurk wel goed bleef zitten tijdens het dansen. We hadden dus een muziekje op gezet, maar ze ging zo in de muziek op, dat ze he-le-maal los ging, middenin de winkel! De dames maken dus volop gekke situaties mee: "Ook vroeg een bruid een keer of wij even de jurk wilden passen, zo kon ze goed zien hoe de jurk stond."


Heel veel keus; we konden maar niet kiezen!

Karin tegen Petra: "Ik vind het zo overdreven dat die moeders op de Amerikaanse tv altijd zo hysterisch gaan janken, als ze hun dochter in een bruidsjurk zien." Maar ja hoor, Petra kwam uit het pashokje met een prachtige jurk aan, en Karin had het toch eventjes zwaar. Ze moest bijna zelf een traantje wegpinken!

 Petra's passessie:

Superleuk om veel verschillende soorten jurken te passen. De eerste twee vond ik 'lekker gek'!


Deze twee waren Petra's favorieten!

En Karins passessie:


Ook Karin heeft lekker geëxperimenteerd met verschillende soorten jurken!


Dit waren de favorieten van Karin! Herken je de rechter jurk? Daarin is Nina getrouwd in GTST!

We vonden het heel leuk om te doen... eigenlijk een beetje té leuk, want stiekem hebben we de smaak een beetje te pakken gekregen! Misschien moeten we het heft zelf in handen nemen, onze ouderwetse principes overboord gooien en onze lovers zelf maar ten huwelijk vragen...


Heb jij trouwplannen? Neem dan contact op met De Witte Koets in Amsterdam voor een passessie!

Welke jurk vind jij het mooist?