Blijf van mijn ei!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Voorin het boek valt te lezen: 'Van astrologie worden we niet veel wijzer. Alles draait om biologie. Mannen hebben sperma en vrouwen hebben eitjes. En dat is de werkelijke reden waarom mannen en vrouwen verschillend zijn.' Als dit al aan het begin van het boek staat, waarom zou ik dan nog verder lezen? Gelukkig heb ik de flaptekst en de hoofdstuktitels al gelezen en bedenk ik me dat dit een heel grappig boek gaat worden.

De flaptekst belooft me dat Joe Quirk ? de schrijver van Blijf van m'n ei! ? antwoord geeft op vragen als: Wat zijn de overeenkomsten tussen mannen en apen, en vrouwen en prieelvogels? En: Waarom zijn vrouwen vaak bescheiden en gedragen mannen zich als idioten? Ik ben benieuwd naar het antwoord en begint te lezen over het probleem van de zaadjes en de eitjes (hoofdstuk 1). Eigenlijk komt het erop neer dat mannen teveel zaadjes hebben en vrouwen, in vergelijking, te weinig eitjes.

Joe Quirk neemt je mee terug naar de pleistocene savanne. Van daaruit beschrijft hij onze evolutie tot nu toe. Waarom zijn we wie we zijn, en hoe zijn we zo geworden? Het is eigenlijk allemaal de schuld van de andere sekse, zij willen dat we zo zijn. Jouw persoonlijke eigenschappen heb je aan de andere sekse en de seks van je voorouders te danken, waardoor genen werden doorgegeven. De genen waar we op vallen, ontwikkelen zich meer dan de genen waar we totaal niet op vallen.

Blijf van m'n ei! staat vol met dit soort feitjes. Door het lezen kom je van alles te weten over tieten en waarom mannen tepels hebben, maar ook dat de penis in tegenstelling tot de clitoris zo gemakkelijk te vinden is. And last but not least: Echte liefde kies je niet. Echte liefde kiest jou.
Ik heb genoten van dit boek, en velen met mij door de grote aantallen quotes die ik hardop voorlas. Veel hiervan zijn ook te gebruiken als je weer eens een meningsverschil hebt met je partner. Al snel wilde iedereen dit boek van me lenen en het is dan op dit moment ook niet meer in mijn bezit. Kennis moet je delen, toch?

Afbeelding verwijderd door redactie

Kijk ook eens op www.joequirk.com

Joe Quirk
Blijf van m'n ei!
268 bladzijden
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789022993347

Bestel hier online!
Blijf van m'n ei !
Quirk, J.