Als het aan de kat lag...

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Vicky Halls is kattengek bij uitstek. Eerder schreef ze de boeken Kattengeheimen en Wat uw kat u vertelt. In Wat uw kat van u vindt gaat Halls op zoek naar de oorsprong van de emotionele band tussen mens en kat. Ze laat zien hoe we wonderbaarlijke resultaten kunnen bereiken door alleen maar de manier waarop we met onze katten omgaan een beetje te veranderen.

Het boek begint met de geschiedenis van de kat. Een haat-liefdeverhouding, zo blijkt. In het oude Egypte werden de dieren al aanbeden, maar niet alleen daar. Omdat ze zo goed op ongedierte konden jagen en ook nog eens fijn gezelschap waren, wonden de poezebeesten al gauw hele volksstammen om hun pootjes. Maar toen brak de tijd aan van heksenverbrandingen en kattenoffers. Katten werden (ten onrechte) gezien als verspreiders van de pest en 90% van de poezenpopulatie werd daarom uitgeroeid. Jaren later werden de beestjes weer huisdier nummer één. Halls noemt beroemde ailurofielen (kattenliefhebbers), zoals Winston Churchill, Theodore Roosevelt, Ronald Reagan, Monet, Bill Clinton en Halle Berry. Ook kattenhaters komen aan bod. Niet de mooiste zieltjes: Hitler, Napoleon, Djenghis Khan en Mussolini kregen de kriebels van mauwende viervoeters.

Wil je graag meerdere katten tegelijk in huis houden? Dan is het volgens Halls het beste als ze tegelijk hun entree maken. Als er namelijk al één kat in huis aanwezig is, accepteert die minder snel de aanwezigheid van een tweede. Ook is het slim om te kiezen voor katten die goed met elkaar overweg kunnen, zoals een broer en zus. Ook voor de kat in combinatie met andere behaarde, gevederde of geschubde huisdieren, bevat het boek een handleiding. Een hond is volgens Halls gek genoeg het ideale gezelschap voor een kat. Is je kat nerveus, afhankelijk of zeer agressief? Achterin het boek ontdek je hoe dat komt en wat je eraan kunt veranderen.

Wat uw kat van u vindt is een interessant boek voor kattenfanaten. Aan de hand van historische feiten en leuke anekdotes doet Halls talloze kattengeheimen uit de doeken, die nog best een van pas kunnen komen bij poezenproblemen!

Afbeelding verwijderd door redactie

Vicky Halls
Wat uw kat van u vindt
224 bladzijden
Uitgeverij: Forum
ISBN10: 9022547965 | ISBN13: 9789022547960
Adviesprijs: 16,95 euro

Bestel Online!

Wat uw kat van u vindt
Halls, V & Vicky Halls