The Dutch love Elvis

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Deze Dries van Kuijk ging voortaan door het leven als Thomas A. Parker oftewel 'Colonel Parker'. Vanaf 1955 tot lang na 16 augustus 1977, de sterfdag van Elvis, was hij de manager van Elvis. Dit maakte hem de eerste echte Rock'n'Roll artiestenmanager. Zijn reputatie was beroemd, berucht en gevreesd. Pas begin jaren tachtig wordt tijdens een rechtszaak tegen de erven Presley bekend dat Colonel Parker een Nederlander is.

In 1959 lag ook Europa aan de voeten van Elvis, helemaal toen hij in militaire dienst ging in Duitsland. De Nederlandse fanclub Its' Elvis Time gaat op de verjaardag van Elvis, op 8 januari 1962 van start en krijgt al snel van Colonel Parker het predicaat Official Elvis Fanclub. Nu, vijfenveertig jaar later, bestaat de fanclub nog steeds en behoort tot een van de oudsten en grootste officiële fanclubs van Elvis in Europa. Ondanks dat, trad Elvis nooit op in Europa. Feit is dat Elvis dit graag had gewild, maar Colonel Parker dit tegenhield. De rede waarom is altijd onbekend gebleven. Colonel Parker overleed in 1997.

Afbeelding verwijderd door redactie

Nu, dertig jaar na zijn overlijden, leeft Elvis als nooit te voren. De Nederlandse fans mochten de afgelopen weken hun favoriete Elvis verzamelaar samenstellen middels een lijst van 150 Elvisnummers op de website www.elvispresley.nl. Er werden meer dan 10.000 stemmen uitgebracht. Op 16 augustus 2007 ligt deze verzamelaar in de winkels onder de titel Elvis - The Dutch Collection. Een dubbel-cd met maar liefst vijftig songs. Niet alleen de bekende wereldhits, maar ook prachtige albumtracks die bij het grote publiek misschien wat minder bekend zijn. Maar juweeltjes zijn het! Het is moeilijk een keus te maken uit de 149 (!) hits die Elvis ooit had, maar deze cd bevat de keus van de Nederlandse bezoekers, dus het zullen ongetwijfeld de meest favoriete van de meeste mensen zijn.

De cd sluit af met als bonustrack de versie van Are you lonesome tonight met daarin Elvis met een lach-aanval. Deze versie zullen velen zich wel herinneren en roept mooie herinneringen op. In de cd staan de namen van 200 van de stemmers op de nummers. Die mensen hebben helemaal een mooi exemplaar voor hun collectie natuurlijk! Wie kan er nu zeggen dat zijn naam in een Elvis-cd staat?

Op het Elvis Memorial Concert op 16 augustus in Valkenburg zal Wanda Jackson, die in de jaren vijftig een romance met Elvis had, het eerste exemplaar van Elvis - The Dutch Collection overhandigd krijgen uit handen van René Shuman & Angel-Eye.

Afbeelding verwijderd door redactie
Elvis
The Dutch Collection
2CD
Label: Sony BMG
Adviesprijs: 22,99 euro

Bestel Online!

The Dutch Collection - As Selected By His Fans
Elvis Presley