Braziliaanse samba, jazz en dance!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Voor wie nog nooit van Marcos Valle heeft gehoord, allereerst een introductie. Marcos Valle is een Braziliaanse zanger, songwriter en platenproducent. Hij heeft al meer dan driehonderd nummers op zijn naam staan, die allen een fusie zijn van verschillende muziekstijlen met een Zuid-Amerikaanse tint. Hoewel Valle niet zo internationaal bekend is als Sergio Mendes, is hij een van de meest belangrijke en populaire figuren in de geschiedenis van de Braziliaanse populaire muziek. Bovendien zijn diverse nummers van hem een hit geworden in Amerika en trad hij op diverse Europese Jazz en Popfestivals op, waaronder Den Haag Jazz.

Afbeelding verwijderd door redactie

The Remix Album Vol 1

van Marcos Valle bevat tien nummers die allen als loungemuziek bestempeld kunnen worden. De songs zijn op een aantal zinnetjes na, veelal instrumentaal en het keyboard, mengpaneel en basgitaar overheersen. De cd bouwt het tempo van de songs steeds verder op. Zijn de eerste nummers, zoals Nova Bossa Nova, nog relatief rustig zodat je lekker met een drankje kunt chillen, de latere songs zorgen er zeker voor dat je zin krijgt om te dansen! De eindsong Bossa entre Amigos, waarin behoorlijk wat gezongen wordt, geeft je het gevoel om te swingen en doet een beetje Funky aan.

Deze nieuwe cd van Marcos Valle met een aantal remixen van zijn oudere nummers is er echt één die ze in Bloemendaal zouden moeten draaien. Denk je een lekker dagje strand in waarna je je - na heerlijk zonnen - 's avonds naar een strandtent begeeft voor een drankje. Met dit album van Valle op de achtergrond ga je eerst relaxt wat loungen, om daarna later op de avond op de dansvloer uit je dak te gaan. Zoals één van zijn nummers is getiteld dans je de Samba de Verão: de Zomer Samba!


Afbeelding verwijderd door redactie
Marcos Valle
The Remix Album Vol 1
Label: Brazilian Music Connection