Jay Colin ontstijgt Holland

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Amsterdam Zuidoost, daar is Jay geboren en getogen. Zijn wijk dient als grote inspiratiebron, maar Colin benadrukt dat hij het rappen niet op straat heeft geleerd. De kleine Jay was al jong met de taperecorder in de weer om muziek op te nemen. Tijdens kerkdiensten in Zuidoost, die met veel muziek waren omgeven, ontdekte hij zijn talenten als MC.

Later bouwde Jay Colin een goede naam op binnen het Nederlandse hiphopcircuit. Hij was gastrapper op de single Girl van Boris, op Itsy Bitsy Spider van Elize en hij werkte met Party Squad en Caprice. Tevens stond hij in het voorprogramma van grote Amerikaanse acts als Busta Rhymes en De La Soul.

De waarheid en soul, daar draait het om in het leven van Jay Colin. De titel Truth & Soul verwoordt de boodschap die hij wil overbrengen: 'Er is al genoeg negativiteit in de wereld en er wordt al genoeg gerapt over het straatleven en drugs. Mijn boodschap is Stay Positive!' Jay voegt de daad bij het woord en vertrok onlangs naar Tanzania voor een bijdrage aan het uitwisselingsproject B-Connected.

Truth & Soul is een mix van een beetje old school hiphop met een hoop fun. Luchtige, alledaagse zaken wisselen serieuzere onderwerpen af. Zo schreef hij het persoonlijke Soul voor zijn moeder en broertje, terwijl Your World Today over de huidige toestand van de wereld gaat. De plaat klinkt heerlijk verzorgd en verraadt dat Jay als producer zijn sporen heeft verdiend. Op Truth & Soul wordt hij o.a. bijgestaan door Boris, Berget Lewis, ex-Postman Shyrock en soullegende George McCrae. Mede door hun bijdragen wordt de cd een afwisselende, swingende, relaxte en originele mix van internationale allure. Je hoort geen moment dat dit een product van Hollandse bodem is. Jay Colin heeft een grote (internationale) carrière voor zich!

Afbeelding verwijderd door redactie

Truth & Soul
Jay Colin
Speelduur: 36 minuten en 29 seconden
Label: CNR Music

Bestel hier online!
Truth & Soul
Jay Colin