4 verbindende activiteiten om tijdens kerst te doen met je familie of vrienden

Vrije tijd door Zita

Het is vandaag tweede kerstdag en dat betekent dat we weer gezellig met onze familie of vrienden samenzijn. Waarschijnlijk eten jullie lekker samen, drinken jullie een borrel en geven jullie elkaar misschien cadeaus. Kerst is ook de perfecte tijd om dichter tot elkaar te komen, maar hoe doe je dat? Wij laten je een aantal verbindende activiteiten zien die je samen met je familie of vrienden doet.

Stel elkaar diepgaande vragen

Wil je meer verbinding met je familie of vrienden? Stel elkaar dan diepgaande vragen. Soms is het moeilijk om zomaar een diepgaande vraag te stellen, omdat je hiermee echt het ijs moet breken. Er bestaan meerder (kaart)spellen die dit soort vragen bevatten om je een handje te helpen. Deze vragen openen vaak een diepgaand gesprek, waardoor je dichter tot anderen komt. Hoe fijn!

Lees ook: Dieper gaan? 20 leuke vragen voor een diepgaand gesprek

Spelletjes doen

Over kaartspellen gesproken, andere spellen doen is ook een erg verbindende activiteit. Door spelletjes te spelen, ervaar je veel plezier met elkaar. Dat is natuurlijk heel fijn gevoel tijdens de kerstdagen. Tijdens het spelen van spelletjes creëer je een ontspannen en gezellige sfeer, waardoor je dichter tot elkaar komt en voor verbinding met elkaar zorgt.

Samen koken

Wat er is nu leuker dan samen in de keuken staan en uiteindelijk het samen opeten? Bedenk samen een lekker gerecht of laat iedereen een eigen gang koken. Zet wat muziek aan en kook deze heerlijke gerechten. Op die manier zorg je voor én tijdens de kerstdagen voor extra verbinding met elkaar.

Haal herinneringen op

Kerst is ook een tijd om elkaar verhalen te vertellen. Door elkaar verhalen over vroeger te vertellen en herinneringen op te halen, kom je wederom dichter tot elkaar. Misschien heb jij een speciale herinnering die de ander was vergeten. Of juist andersom, kom jij achter een herinnering van iemand anders die voor diegene veel waard is.