Waargebeurd: Dossier Van den Heuvel

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In zijn boek Dossier Van den Heuvel, zijn de columns gebundeld die John anderhalf jaar lang voor 'De Telegraaf' heeft geschreven. Samen met collega Bert Huisjes zijn de wekelijkse misdaadverslagleggingen van John, aangevuld met aanvullende maar vooral spraakmakende achtergrondreportages. Alle misdaadaffaires uit 2005, 2006 en 2007 passeren de revue. Van corruptie bij de politie en de drie vermoorde Hells Angels in Limburg. En Barry Mieremet, de zoon van de geliquideerde topcrimineel John Mieremet, tot politieagent Patrick Kamezol. Deze onfortuinlijke man heeft zijn tweejarige dochter Rachaël op afschuwelijke wijze verloren. Zijn echtgenote en tevens politieagente, heeft in een zware depressie hun dochtertje vermoord.

Als columnist schrijf je anders dan een misdaadverslaggever. Wat mij echter opvalt bij John, is dat hij vaak schrijft van uit beide rollen. Zo klinkt er door zijn schrijfsels vaak een toon van verslaglegging door, naast - gelukkig - ook zijn persoonlijke emoties. Het maakt dat Dossier Van den Heuvel toch prettig is om te lezen. Ook al ben je niet of nauwelijks op de hoogte van de misdaden die de afgelopen jaren zijn gepleegd. Met dit boek ben je in ieder geval weer helemaal op de hoogte, van wat zich allemaal in het criminele circuit heeft afgespeeld.

Naast zijn werkzaamheden als misdaadverslaggever bij 'De Telegraaf', is John van den Heuvel als crimedeskundige verbonden aan het RTL 4-programma 'RTL Boulevard'. Na de presentatie van zijn eigen misdaadprogramma 'Bureau van den Heuvel' bij de TROS, is John in 2007 bij RTL gestart met een nieuw misdaadprogramma 'Bureau Misdaad'. Met dit programma brengt hij specials met het laatste crime-nieuws bij je thuis.



Dossier van den Heuvel
John van den Heuvel

175 bladzijden
Tirion Uitgevers
ISBN 9043910414