Justin Timberlake swingt in de FutureSex/Loveshow

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Justin Timberlake werd in de Verenigde Staten bekend door zijn deelname aan het kinderprogramma The Mickey Mouse club. Hierna vervolgde hij zijn carrière met de boyband 'N Sync. Samen behaalden zij vele hits en tourden ze over de hele wereld. Tijdens een ingelaste pauze in 2002 (die overigens nog steeds voortduurt aangezien de band nooit officieel uit elkaar is gegaan) bracht Justin zijn eerste solo-album Justified uit en dit werd meteen een groot succes. Naast zijn muzikale loopbaan startte Justin ook een acteercarrière en speelde hij onder andere in Edison en Alpha Dog. Vier jaar na zijn eerste album kwam FutureSex/LoveSounds uit. Dit album was het resultaat van een muzikale samenwerking tussen Justin en onder andere producer Timbaland.

In januari 2007 begon de FutureSex/Loveshow tour, die onder andere in de Amsterdam Arena te zien was. FutureSex/Loveshow is de registratie van het concert dat hij in augustus gaf in Madison Square Garden in New York. Dit concert werd door HBO ook uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

De show opent -hoe toepasselijk- met de titeltrack van het album FutureSex/LoveSounds. Hierna volgen nog zo'n negentien liedjes, waaronder de hits SexyBack, What goes around en LoveStoned. Ook hoor je hits van zijn eerste cd, zoals het swingende Señorita en zijn eerste hit Like I love you. Justin staat op een spectaculair rond podium en wordt onder andere ondersteund door vier achtergrondzangers en tien achtergronddansers die er samen een supershow van maken. Naast de muziek is de belichting ook heel erg bijzonder. Ook medeproducer Timbaland zien we naast Justin op het podium.

Naast de dvd met het concert bevate FutureSex/Loveshow ook een bonusdvd in dit pakket. Hierop staat onder andere The Making of the FutureSex/Loveshow en interviews met zowel Justin alleen als Justin met zijn achtergrondzangers en -dansers en leden van de band. Jammer hieraan is dat deze items niet zijn ondertiteld en het geluid ook niet dermate goed is zodat je alles kan verstaan. Net als in vele andere shows wordt er ook tijdens deze show veel gewerkt met liften in het podium waarmee Justin en zijn crew hier en daar het podium betreden of verlaten. Hoe dit allemaal werkt zie je ook in een amusant filmpje. En als laatste kun je kijken naar een speciale re-mix van het nummer LoveStoned.

Als fan van de muziek van Justin Timberlake heb ik wel genoten van deze dvd. Uiteraard had ik er liever zelf bij willen zijn, maar deze dvd lijkt me een goede vervanging. Het is ook leuk om te zien hoe zo'n show nu tot stand wordt gebracht en hoe superster Justin reageert op de antwoorden die zijn crew geeft op vragen als 'welke muziek neem je mee naar een onbewoond eiland?'. Al met al een leuk item om cadeau te doen tijdens de kerst of als verzamelaar in je kast te hebben staan!

Justin Timberlake – FutureSex/Loveshow
Sony/BMG Entertainment
Tijd: ongeveer 120 minuten