Santa Clause is coming to town, toch?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op de Noordpool woont niet alleen de kerstman, maar alle legendarische figuren. Zo leeft hier Cupido, de Paashaas, Klaas Vaak, Moeder Natuur en Vader Aarde én Jack Frost. Die laatste is alleen niet zo bekend, en dat is nou net zijn probleem. Jack Frost, die ijs, winter en kou representeert, wil net zo legendarisch zijn als de genoemde figuren. Daarom stelt hij zich een duidelijk doel voor ogen: hij wil de kerstman worden.

Terwijl de Santa druk is met zijn zwangere vrouw en de komst van zijn schoonouders, smeedt Frost sluwe plannen. Op slinkse wijze weet hij de magische sneeuwbol van Santa te bemachtigen en hem te ontkronen als kerstman. Vervolgens trekt hij zelf de kerstmannenjas aan en regeert de Noordpool. Van de 'speelgoedfabriek' waar Santa's elven werken, maakt hij een themapark waar de 'gewone burgers' flink geld kunnen spenderen. Als Scott dit ontdekt, zet hij alles op alles om Frost uit het kerstmannenpak te krijgen. Zal het hem lukken om het kerstfeest weer als vanouds te maken en zelf Santa te worden?

Afbeelding verwijderd door redactie

Het derde deel van The Santa Clause is absoluut leuker dan verwacht. Meestal is een vervolg, en zeker een derde, een slap aftreksel van de oorspronkelijke film. Maar aan The Santa Clause: The Escape Clause is veel aandacht besteedt. De decors en kostuums zijn prachtig en sprookjesachtig, een lust voor het oog. Het verhaal op zich is niet heel sterk, maar bevat wel veel humor en is vernieuwend. Het is dus simpelweg een leuke film om tijdens de kerstdagen met het hele gezin te kijken.

Afbeelding verwijderd door redactie

Extra leuk aan de dvd is het bonusmateriaal. Zo kun je een kijkje nemen achter de schermen bij Disney en legt de regisseur uit waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Ook de karaoke-optie is geniaal. Terwijl je beelden uit de drie Santa films zien, kun je meezingen met de bekendste Engelse kerstliederen. Op deze manier kun je na het kijken van The Santa Clause: The Escape Clause nog lang nagenieten van een gezellige kerstavond.

Afbeelding verwijderd door redactie


Santa Clause 3
Martin Short

Tijd: 98 minuten
Uitgebracht door: Buena Vista
Adviesleeftijd: Alle leeftijden