Vijfluik over een dood meisje

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
De vreemdeling

De volwassen Arden (Toni Collette) leeft bij haar tirannieke moeder. Als ze het lijk van een meisje ontdekt in het veld achter hun huis en de politie belt, gaat haar moeder over de rooie. Arden komt in het nieuws met haar ontdekking en wekt zo de interesse van een vakkenvuller die opvallend veel kennis heeft van seriemoordenaars.

De zus

Lijkschouwer Leah is al jaren bezig met de verdwijning van haar zus. Haar moeder blijft geloven dat ze nog in leven is, tegen beter weten in. Op een dag krijgt Leah het lijk van het dode meisje op haar werktafel. Ze is ervan overtuigd dat het haar zus betreft.

Afbeelding verwijderd door redactie

De moeder

De moeder van het overleden meisje, Melora, gaat de gangen van haar dochter na. Ze ontdekt dat haar dochter prostituee was en komt erachter waarom haar oogappel jaren geleden het ouderlijke huis ontvluchtte...

De echtgenote

Bij Ruth en haar man Carl is de passie ver te zoeken. Hij verdwijnt steeds uit huis zonder te zeggen waar hij heengaat en ze hebben vaker ruzie dan een passionele nacht. Op een dag ontdekt Ruth bebloede kleding en paspoorten van vermiste meisjes in een van de opslagruimtes die ze verhuren. Is dat waarom hij steeds de deur uitsluipt?

Afbeelding verwijderd door redactie

Het dode meisje

De vijfde en laatste verhaallijn is die van het dode meisje zelf. Op dat moment weet je natuurlijk al dat ze komt te overlijden en ook wie haar belager is. De spanning is dus ver te zoeken, waardoor de film beter een drama genoemd kan worden dan een thriller. Je verwacht een spectaculaire ontknoping, maar die blijft uit. Na anderhalf uur ben je als kijker nog niet echt tevreden. De film gaat niet genoeg de diepte in en is hier en daar ook erg voorspelbaar. Het tempo in The Dead Girl ligt laag, waardoor het verhaal algauw saai aandoet. Het is een film met weinig opsmuk en veel vale beelden, wat dan wel weer bijdraagt aan de deprimerende sfeer die regisseuse Karen Moncrieff waarschijnlijk probeerde neer te zetten. Ook op het camerawerk en de regie is weinig aan te merken, evenals op het acteerwerk. Toni Collette is heel overtuigend als de eenzame Arden en Brittany Murphy is koningin in het spelen van freaks. Maar ondanks de boeiende structuur, het puike acteer- en camerawerk en de goede regie, is The Dead Girl toch een tegenvaller. Hij voldoet niet aan de verwachtingen die je als kijker hebt en zet daar ook niets beters voor in de plaats.


Dead Girl
Christopher Allen Nelson

Speelduur: 93 minuten
Uitgebracht door: RCV
Adviesleeftijd: 16 jaar en ouder