Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Zo vier je oud en nieuw coronaproof

3…2…1… Happy New Year! Dat is wat we onszelf en onze dierbaren toewensen op 31 december om 00:00. Zeker na zo’n bijzonder jaar met een pandemie wens je familie en vrienden een jaar vol gezondheid en geluk. Hoewel dat dit jaar misschien net even een andere wending neemt, zijn er nog genoeg opties om het jaar knallend in te luiden.

Lees ook: Bereid je voor op de feestdagen met deze negen kerstafleveringen van Friends

Lees hier de nieuwste corona-maatregelen

Hef je glas in het gras

Een oudjaarsdagfeestje in de tuin. Nodig één of twee mensen uit en ga gezellig bbq’en. Steek om twaalf uur nog wat vuurwerk af. Side note: Het enige legale vuurwerk dit jaar is categorie F1. Dit mag de pret niet drukken. Zo ga je alsnog knallend het jaar in. 

Proost met marshmallow roast

Op 1 januari kun je (nadat je je huis voldoende gelucht en schoongemaakt hebt) één of twee mensen uitnodigen voor een nieuwjaarsfeestje, wederom in de tuin. Steek de vuurkorf aan en roast marshmallows. Kleed de tuin aan met lampjes en warme dekens. Hoe gezellig!

 

Keten tijdens het vreten

Wanneer je een echte koukleum bent is een tuinfeestje misschien niet voor jou weggelegd. Organiseer dan binnen een etentje op afstand. Laat iedereen wat lekkers bereiden, zodat de hele tafel vol staat. Zorg dat iedereen alleen zijn eigen bestek gebruikt, zodat het coronaproof blijft. Houd je wel aan de nieuwe corona-regels.

Een ander variant op het diner is gourmetten met het gezin. Ouderwets gezellig tafelen. Wanneer je kipje lekker staat te braden, spelen jullie een spel. Je zal deze dag niet snel vergeten door de stank die je nog dagen zal herinneren. Niet zo’n trek in die lucht, we hebben een aantal tips die deze lucht voorkomen.

Aftellen tijdens het videobellen

Soms is het gewoon onmogelijk en onverstandig om elkaar te zien tijdens oud en nieuw. Thanks to the internet, want we kunnen elkaar videobellen. Organiseer een samenkomst waarbij alle familie en vrienden online zijn. Tel samen de laatste seconden af en wens elkaar een gelukkig nieuwjaar. .

Lees ook: Krijgen we dit jaar ein-de-lijk een witte kerst?