Griezelen en huiveren bij 'The Mist'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Films waarin extreme weersomstandigheden een rol spelen, leveren vaak voer voor een hoog griezelgehalte. Ook in The Mist kan de kijker zich tegoed doen aan een portie horror. De film begint met een oude boom die het huis van reclameschilder David (Thomas Jane) binnen komt vallen. Dat is het begin van een lange reeks gebeurtenissen die het thema vormen van Darabonts nieuwste film The Mist.


De film speelt zich grotendeels af in een supermarkt, waar een groep mensen vast komt te zitten, wanneer ze door een dikke, mysterieuze mist omsloten worden. In de nevel verstoppen zich angstaanjagende monsters die niet zullen rusten voor ze de aarde verwoest hebben.

Maar het blijft niet alleen bij angst voor monsterlijke wezens, want ook binnen in de supermarkt speelt zich van alles af. Neem nou de godsdienstwaanzinnige mevrouw Carmody (sterk gespeeld door Marcia Gay Harden). Zij probeert de gebeurtenissen buiten te koppelen aan het einde van de wereld en preekt hel en verdoemenis.


De film zou ook nog een slinkse verwijzing bevatten naar religieus rechts in Amerika en de oorlog in Irak. Dat was weer een reden voor religieus rechts om de film in een slecht daglicht te stellen en er ongezouten kritiek op te leveren. Allemaal gezeur, want The Mist heeft genoeg in zich om een onvervalste horrorklassieker op te leveren. Het is huiveren en rillen bij deze "slechts" 17 miljoen kostende griezelfilm met veel special effects die je twee uur lang op het puntje van je stoel doen zitten.

[doclib][/doclib]
The Mist
Regie: Frank Darabont
Cast: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden en Toby Jones
Genre: SF / Horror