Drama's in sneltreinvaart

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Josch en Nela zijn nog maar kort getrouwd, als het noodlot toeslaat. De ex-vriendin van Josch, Rosanna, komt bij een zwaar auto-ongeluk om het leven en laat haar veertienjarige dochter achter. Aimée is verdrietig en wil niet meer praten. Ze wordt door haar grootouders opgenomen, maar Josch en Nela komen erachter dat ze daar niet goed wordt opgevangen. Ze besluiten om Aimée mee te nemen en Josch neemt de voogdij op zich.

Aimée blijkt echter zeer goed te zijn in het manipuleren te en zij ziet Nela als haar rivale. Ze gaat praten op het moment dat Nela voor haar werk weg is en slaapt 's nachts bij Josch in bed. Nela wordt heen en weer geslingerd tussen medelijden en ergernis en besluit weg te gaan. Maar dan blijkt ze zwanger te zijn en komt tot overmaat van ramp ook nog de biologische vader van Rosanna in beeld. De chaos is compleet.

Afbeelding verwijderd door redactie

Ondanks dat de gebeurtenissen in het boek echt dramatisch zijn, komen ze niet tranentrekkend over. Amelie Fried heeft een soort van 'droge' schrijfstijl die soms overkomt alsof ze een boodschappenlijstje maakt. Gevoelens worden wel beschreven, maar raken je niet tot in het diepst van je ziel. Ze worden niet uitgediept, doordat ze in sneltreinvaart voorbij komen.

Toch leest dit boek gemakkelijk weg, ondanks de drama's die snel op elkaar volgen. Dit zorgt ervoor dat je het boek niet meer wil weg leggen en zet je zelfs regelmatig op het verkeerde been. Want is Aimée wel zo geraffineerd als ze overkomt, of is ze gewoon getraumatiseerd en weet ze zelf ook niet goed waar ze heen wil of wat ze zoekt?

Als je van oppervlakkige boeken houdt, dan is dit er zeker een voor jou. Want ondanks het aan bod komen van rouw, verbroken liefdes, drugs en scheiding, is het een oppervlakkig verhaal dat met een sisser afloopt.

Afbeelding verwijderd door redactie

Rosanna's dochter<br>Fried, A
Rosanna's dochter
Fried, A

270 bladzijden
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN10: 9022548457
ISBN13: 9789022548455