Dit zijn de beste manieren om iemand op te vrolijken

Vrije tijd door Maya Luz

We hebben allemaal onze goede dagen en helaas ook slechte dagen. Life happens en soms veroorzaakt dat verdriet, frustratie of woede. Een vriend(in) hebben die je opvrolijkt kan dan een echte life saver zijn. Wil jij iemand opvrolijken die even niet zo lekker in d'r vel zit? Zo doe je dat.

Vraag of je iets voor ze kunt betekenen

Hoe iemand opgevrolijkt wil worden, verschilt enorm per persoon. Soms is gewoon vragen wat je voor iemand kunt betekenen de beste manier. Als ze hier een antwoord op weten, is het aan jou enkel nog de taak om hier iets mee te doen. Soms is opgevrolijkt worden niet helemaal waar die persoon behoefte aan heeft. Als ze aangeven dat ze liever even alleen willen zijn, respecteer dit dan. Maar geef in ieder geval aan dat je er voor ze bent en ze wil helpen. Sommige mensen zullen hulp niet aannemen omdat ze niemand tot last willen zijn. Dring erop aan dat je oprecht wil helpen, maar weet wanneer je iemand eventjes alleen moet laten. Jezelf te veel opdringen kan de situatie namelijk ook verslechteren.

Laat diegene weten dat je er voor ze bent

Met dit punt blijven we nog even hangen op ons vorige punt. Voor sommige mensen kan het al heel veel betekenen als je ze laat weten dat je er voor ze bent. Laat ze hun hart luchten en luister actief naar hun verhaal. Het gevoel dat iemand oprecht naar ze luistert en dat hun problemen serieus genomen worden, kan heel veel voor iemand betekenen. Soms is de meest simpele manier om iemand op te vrolijken ook de beste manier.

Leid ze af

Wil iemand liever niet praten over wat ze dwars zit? Leid die persoon dan af. Je kan iemand afleiden door iets leuks met ze te gaan doen. Neem ze mee uit eten of ga gezellig een drankje doen. Je kan ook samen een film kijken of gaan shoppen (retail therapy!). Of kies ervoor om specifiek iets te gaan doen waar die persoon blij van wordt. Ga een hobby van hen beoefenen of vraag ze of ze jou iets kunnen leren. Wanneer ze zich kunnen focussen op een activiteit die ze leuk vinden, kunnen ze hun zorgen even vergeten. Dat is voor ons allemaal af en toe heel goed om te doen.

Ga even een stukje wandelen

Even je hoofd leegmaken is ook een hele goede manier om iemand op te vrolijken. Ga even samen een frisse neus halen en maak een leuke wandeling. Haal onderweg eventueel wat te drinken en gebruik de tijd die jullie samen doorbrengen om even helemaal zen te worden. Geniet van elkaars gezelschap en laat je telefoon lekker in je zak zitten. Als jullie de wandeling willen gebruiken om te praten over wat diegene dwars zit, dan kan dit maar dit hoeft natuurlijk niet. De wandeling gebruiken als pure afleiding is ook helemaal oké.