Step Up 2: The Streets

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het verhaal van Step Up 2 vertelt weinig nieuws. In de eerste Step Up-film zagen we al hoe een meisje uit een goede buurt aanpapte met een jongen van de straat, die terecht kwam op de prestigieuze Maryland School of the Arts. Verschillende achtergronden lijken een must te zijn in dit soort films, want ook Save the last dance leunt hierop. In Step Up 2 is dat niet anders, hoewel het dit keer het meisje is dat van de straat komt.

Streetdancer
Andie (Briana Evigan) is streetdancer. Sinds haar moeder is overleden (waar hebben we dat eerder gehoord?), woont ze in Baltimore bij een vriendin van haar moeder. Maar die is niet te spreken over het gedrag van Andie. Ze hangt de hele dag op straat met haar danscrew, waar zelfs de politie naar op zoek is. Om niet weggestuurd te worden, moet ze haar leven snel op orde krijgen.

Stepup2_foto03_lr.jpg

MSA
Via Tyler Gage, de danshunk uit Step Up 1, komt ze terecht op de Maryland School of the Arts (MSA). Andie blijkt te zijn opgegroeid in Tylers buurt en hij helpt haar graag een handje door een auditie voor haar te regelen. Een beetje jammerlijk aan elkaar gelijmd, maar nog eens naar een dansende Channing Tatum kijken is natuurlijk geen straf. Andie wordt aangenomen op de elitaire balletschool, maar kan moeilijk haar draai vinden. Dit is niet de manier van dansen die ze gewend is! Tot overmaat van ramp wordt ze uit haar crew geschopt. De '410' is niet gediend van Andies nieuwe doelen.

Rijkeluiszoon
Gelukkig biedt de knappe rijkeluiszoon Chase (Robert Hoffman) uitkomst. Hij is de broer van schooldirecteur Blake, maar in tegenstelling tot hem staat Chase wel open voor nieuwe dansvormen. Hij stelt Andie voor om een crew te beginnen met medestudenten, om zo te battlen tegen de '410' en andere crews. Dit, natuurlijk, tot ongenoegen van de MSA.

Stepup2_foto08_lr.jpg

Dope dansfilm
Niets nieuws aan de horizon dus, maar het fijne aan dansfilms is dat het verhaal er eigenlijk niet zo heel veel toe doet. Als er maar een beetje romantiek in zit, veel spetterende dansscènes en fijne hoofdrolspelers. En die ingrediënten zijn er in overvloed bij Step Up 2. De film opent meteen al met een hele vette dansscène in de metro en blijft daarna op niveau met verschillende dansstijlen. De film barst van de coole moves en de lekkere hiphop-muziek. Maar de dans aan het einde van de film overtreft, zoals het hoort, alle andere scènes in de film. It kicks ass! Gewoon gaan zien, deze dope dansfilm.

Step Up 2
Speelduur: 98 minuten
Adviesleeftijd: 6 jaar
Vanaf 21 februari in de bioscoop