Horen, zien en zwijgen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als je de naam Andrea Bocelli niet kent, ken je hem vast als 'die blinde zanger'. Bocelli lijdt al sinds zijn geboorte aan de oogziekte glaucoom. Een ongeluk op zijn twaalfde zorgde ervoor dat hij bijna helemaal blind raakte. Bocelli ontwikkelde zich, met vallen en opstaan, en werd één van de meest bekende tenoren ter wereld.

Bocelli's succes begon in 1994. Hij won een Italiaans zangfestival en deed het jaar daarop weer mee met het nummer Con te partiró. Niet veel later bracht hij dit nummer zeer succesvol uit als duet met Sarah Brightman. De titel werd veranderd in Time to say goodbye. Het succes van de zanger is niet te wijten aan zijn spetterende shows vol toeters en bellen. De grijze rijzige man staat over het algemeen doodstil op het podium en laat de meest mooie klanken uit zijn strot komen. Het enige dat beweegt zijn zijn wenkbrauwen.

Voorafgaand aan de release van de cd The best of Andrea Bocelli - Vivere (inmiddels ruim platina in Nederland) gaf Bocelli een uniek concert in het door hem zo geliefde Toscane. In Lajatico, het dorpje waar hij geboren werd, trad hij op met orkest en band in het Teatro di Silenzio. Deze zeer romantische plek is zo genoemd omdat er slechts één keer per jaar een muzikaal evenement mag plaatsvinden. De rest van het jaar heerst er stilte.

De registratie van dit concert is nu uitgebracht op dvd. De warmte van de Toscaanse avond straalt je tegemoet en de stemmen van grote gasten als Sarah Brightman, Elisa en Laura Pausini strelen je oor. De dvd bevat als extra content onder meer ruim een kwartier backstage footage. Het enige wat je hoeft te doen is horen, zien en zwijgen. Geniet van de bijzonder goede geluidskwaliteit en sfeervolle beelden.

Naast de dvd zit in het doosje ook een cd. Een slimme actie van die Andrea. Want dit magnifieke concert wil je ook horen als je de televisie niet hebt aanstaan!


Vivere - Live In Tuscany + DVD
Andrea Bocelli