Leven in een rechts-religieuze sekte

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Anna was negentien, gek op paarden en verliefd op haar vriendje Maurice. Haar leven veranderd drastisch als haar vader haar en haar broertje, onder het mom van een vakantie, naar Amerika stuurt. Ze denkt dat haar tripje naar Amerika voor een korte periode is en ziet het als een avontuur. Anna wist toen nog niet ze jaren later zou terug keren met zeven kinderen.


Ze wordt uitgehuwelijkt aan Chuck, de oudste zoon van een sekteleider, een goede vriend van haar vader. Ze wist dat haar vader wilde dat ze ging trouwen met Chuck. Alles was zo goed gepland, dat ze zelfs verliefd werd op Chuck. Ze was gelukkig. Haar vriendje, Maurice, was ze al helemaal vergeten. Anna schrijft hoe ze na haar huwelijk door de sekte werd gehersenspoeld, mishandeld en in tien jaar tijd zeven kinderen kreeg. Ook haar kinderen worden seksueel misbruikt. Uiteindelijk neemt ze het risico om met haar zeven kinderen naar Nederland te vluchten. Ze wordt nog steeds bedreigd door sekteleden.

Het is schokkend om erachter te komen hoe georganiseerd zo'n sekte is. Zoals Anna ook in haar boek aangeeft; ze zijn niet herkenbaar. De sekte leden zijn onherkenbaar, omdat specifieke kledij en uiterlijkheden niet aanwijsbaar zijn. Hierin schuilt het gevaar. Daarnaast zijn ze extreem-religieus en óók nog eens lid van extreem-rechtsgeörienteerde groeperingen, zoals de Ku Kluks Klan. Het is ongelooflijk dat een jonge vrouw dit drama heeft overleefd.

Vlucht uit het land van de vrijheid
Anna Meijerink

384 bladzijden
Uitgeverij Poema Pocket
ISBN 9789021006260