Perfecte Liefde?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als Stevie is bekomen van de eerste schrik dat haar verloofde er vandoor zou zijn met een van zijn collega's bedenkt ze een plan om hem terug te winnen. Met twijfelende beste vriendin Catherine aan haar zijde neemt ze een nieuw kapsel, een abonnement op de sportschool om af te vallen en zal ze doen als of de affaire niet bestaat.

De grote, en zeer ongevaarlijke Schot Adam McLean wil zijn Joanna ook terugwinnen, maar heeft daar een heel ander plan voor bedacht. Ondanks dat het tussen hem en Stevie 'haat op het eerste gezicht' is en zij elkaar de schuld geven van de ontstane situatie, legt hij haar zijn plan voor. In eerste instantie voelt Stevie er niets voor, maar ze bedenkt zich als Matthew bij terugkomst de geplande bruiloft -ondanks haar metamorfose- annuleert.

Adam legt haar uit dat ze met psychologische oorlogsvoering hun geliefden wel terug zullen winnen, en stelt voor te doen alsof ook Adam en Stevie een relatie met elkaar hebben. Aangezien ze elkaar echt niet mogen zal dit een grote uitdaging zijn voor de twee. De gebeurtenissen die volgen maken bij iedereen veel gevoelens los. Of Adam's plan ook daadwerkelijk werkt kun je lezen in Perfecte Liefde.

Afbeelding verwijderd door redactie

Schrijfster Milly Johnson heeft al verschillende banen gehad zoals tekstschrijver voor wenskaarten. Het liefst zou ze echter schrijfster worden. Toen ze in verwachting was van haar eerste kind stuurde ze (wederom) een manuscript naar een agentschap en hier zag men wel wat in haar boek. Een contract met een uitgever volgde en de gewenste doorbraak was een feit. Perfecte Liefde is na Driedubbele deining het tweede boek van Milly Johnson. Ze woont met haar man en twee kinderen in Barnsley, tussen Sheffield en Leeds en heeft een bijzonder leuke website waar je meer kunt lezen over deze dame.

Perfecte Liefde is het perfecte boek om te lezen voor het slapengaan, tijdens je vakantie of een rustig middagje op de bank. Ondanks het feit dat de gebeurtenissen wel heel voorspelbaar zijn, vond ik het toch een leuk verhaal om te lezen. Minpuntje is wel dat de uitspraken van het personage Adam af en toe letterlijk worden weergegeven zoals het zou klinken als iemand met een Schots accent ze deed. Misschien is dit leuk in het Engelstalige origineel, maar in de Nederlandse vertaling vind ik het eerder irritant dan iets toevoegen aan het verhaal.

Perfecte liefde?
Milly Johnson

332 bladzijden
Uitgeverij: Truth and Dare
ISBN: 9789049998998