Chocolat is good for you!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Micheline is een fenomeen op het toneel. Grijpt zij de microfoon en begint ze te zingen, dan zingt ze met elke vezel van haar lichaam. Knappe kerel die daar ongevoelig voor blijft. Haar vertolkingen van Jacques Brel brachten haar naar het grote publiek en in Nederland was ze een graag geziene gast in theater en op televisie. Ook internationaal werd zij bijzonder gewaardeerd. Haar cd Madame werd eveneens een internationaal succes.

Het reizen inspireerde Micheline eigen materiaal te schrijven. Wat begon als uitleg bij het Franstalige repertoire, groeide uit tot volwaardige liedjes. Op de cd Chocolat laat Micheline hiervan een uitgelezen selectie horen. Eigen werk en nummers die zij, zoals het persbericht verkondigt, 'met passie naar haar hand heeft gezet'.

De titel Chocolat is bijzonder. Het hoesje van de cd rijmt niet helemaal met zijn naam. Een zonnige, roodharige Micheline op een Australisch strand doet niet denken aan de romige, dikke, donkere massa die je bij de titel zou verwachten. Diezelfde discrepantie is ook te vinden in haar nummers. Het is een lichte cd, waarin Micheline vooral in hetzelfde hoge register zingt. Daardoor kennen de meeste nummers weinig klankvariatie. De backing vocals van Julya Lo'ko en Mathilde Santing kunnen daar helaas niets aan veranderen. Als Micheline echter lager, en dus voller, gaat zingen, komt de song ineens binnen en ga je echt luisteren.

Het nummer Chocolat zelf is niet sterk. De melodie zwalkt en de tekst is niet te begrijpen. En dat terwijl Micheline een verteller bij uitstek is. Maar als je gaat zingen: 'You gotta eat your chocolat, no matter what they say', breng je een boodschap die er aan de haren wordt bijgesleept. De kreet 'Blijf gezond, eet een appel' spookt gedurende het hele nummer door je hoofd. Ondanks het feit dat de cd je niet meteen naar de strot grijpt, zoals haar anderen dat deden, zitten er ook juweeltjes tussen. Zoals de tracks Stand by your own en I do fine. Toch komt Micheline beter tot haar recht als je haar live ziet en hoort.

Afbeelding verwijderd door redactie

Chocolat
Micheline Van Hautem

Label: V2 Records Benelux