Het turbulente leven van de Boleyn girls

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Voor The Other Boleyn Girl (gebaseerd op de bestseller van Philippa Gregory die ook verantwoordelijk was voor de Elizabeth-sequel) over het onbekende zusje van de 16e eeuwse Engelse koningin Anna Boleyn, werden kosten noch moeite gespaard. We zien betoverende beelden met veel pracht en praal in een fraai opgezette historische film.

Het sensuele en intrigerende verhaal van de zusjes Mary en Anne Boleyn (respectievelijk gespeeld door Scarlett Johansson en Natalie Portman) aan het Engelse hof, leent zich natuurlijk perfect voor een kostuumdrama als dit. Hierin gaat de Engelse koning Hendrik VIII (Eric Bana) op zoek naar een nieuwe minnares, die hem ook nog eens een troonopvolger kan baren.

Gedreven door de ongelimiteerde ambitie van hun familie strijden beide Boleyn-zussen om de liefde van de koning. De een doet dat gedreven door ware liefde, de ander door ambitie. Vooral Anne is bereid om daar alles voor op het spel te zetten, zelfs de grote vriendschap die zij deelt met haar zus. Beide zussen delen het bed met de koning. Maar wie van hen zal uiteindelijk de nieuwe Koningin van Engeland worden?

Scarlett Johansson en Natalie Portman zijn goed op dreef in dit intieme zusterdrama. De jonge actrices doen hun uiterste best om de personages waar zij voor gecast zijn optimaal neer te zetten. Ze spelen hun rol ingehouden, maar zeker overtuigend en sprankelend. Eric Bana speelt een degelijke rol als Hendrik VIII in een verhaal over liefde en familie in een tijd van kostuums en grote kastelen. The Other Boleyn Girl is een film die je beslist moet gaan zien als je houdt van mooie, overtuigende beelden in combinatie met goed acteerwerk.

The Other Boleyn Girl
Regie: Justin Chadwick
Cast: Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana, Kristin Scott Thomas
Land: Groot Brittannie
Jaar: 2008
Genre: Drama
Lengte: 115 minuten
Distributie: Universal Pictures International