The Ghost Whisperer

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Jennifer Love Hewitt vertolkt, met groot succes, voor het tweede seizoen de rol van Ghost Whisperer Melinda. Met de gave te kunnen communiceren met geesten, helpt ze hen een ontroerende afsluiting te vinden die voor hen en hun dierbaren zo belangrijk is. Na de dood van Andrea, gaat Melinda alleen verder. Maar er komt een nieuwe vriendin in beeld. Delia Banks (Camryn Manheim) en haar zoontje Ned maken hun opwachting in de levens van Melinda en haar man, Jim Clancy (David Conrad). Tegelijkertijd neemt Melinda het op tegen een duistere macht die haar geliefde dorp Grandview overneemt.

Het begon met the X-files, waar het occulte en onverklaarbare een flinke rol speelden. Series als Charmed en Medium gaan een stapje verder. Niet de onverklaarbare zaken worden opgelost, het gaat juist om personen met ongewone gaven. Ghost Whisperer gaat lekker door waar die anderen gebleven zijn. Met wat meer sentiment en Amerikaanse kleurtjes. Ondanks een wat vlak spelende Love Hewitt, weten de makers toch elke keer weer een spannende aflevering te produceren. Als kijker word je doodmoe van al die onverwachte bezoekjes van enge en minder enge geesten, maar Melinda trekt dat prima.

Op zich is Ghost Whisperer vermakelijk, alleen al door de bijzondere garderobe van Melinda. Daar wordt overigens nog aandacht aan besteed in de extra's. Echt steengoed is de serie niet, er is al te veel van dit soort tearjerkende spiritualiteit op tv. En beter ook. Dat neemt niet weg dat een Ghost Whisperer-marathon met de 22 afleveringen van seizoen 2 (6 dvd's) geen straf is. Lekker griezelen en schrikken!

Afbeelding verwijderd door redactie

Ghost Whisperer
met Jennifer Love Hewitt, Camryn Manheim, David Conrad e.a.
Aantal dvd's: 6
Adviesleeftijd: