John Legend live: een feest voor je oren en ogen!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

John Legend (geboren John Stephens) begon al op jonge leeftijd met het maken van muziek. Tijdens zijn studie aan de universiteit van Pennsylvania begon zijn muzikale carrière vorm te krijgen, doordat hij leiding gaf aan een a capella ensemble. Na zijn studie begon hij in het clubcircuit op te treden, maar de bal ging pas echt rollen na een ontmoeting met Kanye West (bekend van o.a. het nummer Gold Digger). In 2004 kwam het album Get lifted uit. In Nederland brak John Legend door in 2005 met het nummer Used to love you. Dit was zijn eerste grote hit, die gevolgd werd door nog een aantal geweldige nummers zoals Ordinary People en Save Room.

Live from Philadelphia is het zesde live album dat door de zanger wordt uitgebracht. De cd bevat 19 liedjes waaronder een bijzonder duet met de Engelse zangeres Corinne Bailey Rae (bekend van het nummer Put your records on). Samen zingen zij het mooie Where is the love. Ook hoor je de grote hits zoals Heaven, Save Room en Stereo. Verrassend zijn de covers van (oudere) nummers van Sly and the family Stone (Dance to the Music) en The Beatles (I want you – She’s So heavy).

De luxe editie bevat naast een cd ook een dvd. Hierop zie je onder andere beelden van het prachtige tower theatre waar het concert plaatsvond. Ook staat er een interview op over de John Legend Tour. Hierin vertelt de zanger onder andere over zijn liefdadigheidswerk in Ghana en de inspiratie die hij daar kreeg voor een volgend album. Je ziet duidelijk dat John, zijn achtergrondkoor en muzikanten net zo genieten van het optreden als het publiek.

Bij het nummer Slow Dance vraagt John een fan op het podium te komen. De zanger vraagt dit vaker tijdens concerten, zo ook tijdens zijn optreden in het Westerpark in Amsterdam in 2007. De Nederlandse fan wond hem schijnbaar zo op dat dit ook duidelijk zichtbaar werd voor zijn publiek. De fan op deze dvd danst weliswaar gezellig mee, maar maakt deze gevoelens schijnbaar niet bij hem los.

Live from Philadelphia is wederom een superalbum van deze artiest. John Legend heeft een prachtig stemgeluid dat ook live heel mooi klinkt. Gecombineerd met goede muzikanten en een uitstekend achtergrondkoor is deze cd een feest voor je oren.


Live From Philadelphia + DVD
John Legend

CD en DVD
SonyBMG
EAN: 0886972862125