Derick presenteert ' SoulNL' op zijn album Zwart Zaad

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Derick volgde in Brussel dan wel een opleiding tot binnenhuisarchitect, bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en dus koos Derick uiteindelijk voor de muziek. Voor het uitbrengen van dit debuutalbum was Derick al betrokken bij diverse muzikale projecten. Zo schreef hij in 1998 met Sjon Looy en Harto Soemodihardjo het nummer Zintuigen voor zangeres Claudia Nelson. In het Nationale Eurovisiesongfestvial behaalde zij hiermee de zesde plaats. Ook is hij al jaren actief als toetsenist en saxofonist van de band Buckwheat.


Voor zijn eigen muziekstijl laat Derick zich inspireren door grote namen uit de soulmuziek zoals Earth, Wind & Fire, Sly & The Family Stone en Stevie Wonder. Maar ook haalt hij inspiratie uit het werk van hedendaagse artiesten zoals D'Angelo en Jill Scott. Zelfs Nederlandse artiesten als Herman Brood zijn van invloed op zijn muziek. Naast 12 tracks (waarvan 2 zogenaamde interludes) bevat het album Zwart Zaad ook nog 4 bonus tracks. Een daarvan is een hele mooie uitvoering van het nummer Laat me dat in 1978 door Ramses Shaffy werd gezongen. Vlak voor de release van zijn debuutalbum bracht Derick dit nummer (met band) ten gehore in De Wereld Draait Door (klik hier voor weergave). Het tweede nummer van het album Maak me blij werd in 2003 al uitgebracht als single maar is nu als remix op dit album te horen.

Meer informatie over Derick en zijn muziek vind je op de bijzonder mooie website www.derickstad.nl

Heerlijk album is Zwart Zaad! Wat heeft die man een mooie en zwoele stem. Zijn teksten zijn mooi, scherp en soms erg grappig (bijvoorbeeld de interlude Siliconen). Het was erg vernieuwend om nu eens naar soulmuziek met Nederlandse teksten te luisteren. Zwart Zaad leent zich perfect voor een zwoele zomeravond, dus ik hoop dat we er nog veel zullen krijgen de komende tijd!

Derick
Zwart Zaad
A.P.M. Entertainment B.V.