Hoe ver kun je komen met blonde ambitie?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op Valentijnsdag besluit de opa van Katie haar te verrassen met buskaartjes naar New York zodat ze haar grote liefde weer kan zien. De schok is helaas groot als zij Billy aantreft in bed met een andere vrouw. Gedesillusioneerd belt ze haar nichtje Haley (Rachael Leigh Cook) die in New York aan een acteercarrière werkt. Omdat Katie haar opa niet onder ogen durft te komen met het slechte nieuws over Billy, haalt Haley haar over een tijdje in New York te blijven. Zo kan Katie ontdekken wat deze stad allemaal te bieden heeft.

De eerste dag begint al goed als Katie haar nichtje moet vervangen als fietskoerier. Tijdens het bezorgen van een pakketje ontmoet ze Debra (Penelope Ann Miller) en haar assistent Freddy (Andy Dick). Debra is een gefrustreerde manager die de plaats van haar baas maar al te graag wil innemen. Als ze Katie ontmoet ziet ze in het knappe, maar naïeve dorpsmeisje een ideale pion in haar snode plannetjes.

Katie mag aan de slag als secretaresse van de grote baas en wil maar al te graag laten zien wat ze allemaal kan. Ze probeert haar baas zo goed mogelijk bij te staan, maar de sluwe Debra en Freddy slagen er telkens in om haar werk te saboteren. Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe postjongen Ben (Luke Wilson) die een oogje op haar heeft. Maar ook hij blijkt geheimen te hebben....


Blonde Ambition

is een leuke feelgood movie zonder al teveel inhoud. Het verhaaltje is al vele malen verteld - meisje wordt bedrogen door liefde van haar leven en laat hem vervolgens zien wat hij heeft laten gaan - maar het blijft vermakelijk om naar te kijken. De acteerkwaliteiten van Jessica Simpson zijn wat mij betreft van hetzelfde niveau als haar zangkwaliteiten: middelmatig. Het is dan ook geen verrassing dat deze film meteen op dvd werd uitgebracht en alleen in enkele bioscopen in Texas (thuisstaat van miss Simpson) te zien was. Leuk voor een vriendinnenavondje met popcorn en een wijntje.


Blonde Ambition

Uitgebracht door Bridge Entertainment Group
Adviesleeftijd: alle leeftijden
Speelduur: ongeveer 94 minuten
EAN: 8711983486607