Internationale allure met een oer-Hollandse naam

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In 2002 wint Margriet onder begeleiding van pianist Dimitar Bodurov een finale prijs op het prestigieuze Christina Concours, daaruit vloeien onder ander opnames voor de Wereldomroep voort. De Bulgaarse Dimitar Bodurov wint prijzen als de Pim Jacobs Prijs en de Dortse Jazz Prijs. Hij wordt het vaste pianomaatje van Margriet. En de first lady of Jazz Rita Reys geeft Margriet een paar extra zanglessen. En dan kan succes natuurlijk niet lang uitblijven: In juni 2006 trekt Margriet Sjoerdsma bij het eindconcert aan het Amsterdams conservatorium een volle zaal.

Mede door de lovende reacties van enthousiast publiek en het plezier dat Margriet beleeft aan het spelen met haar muziekmaatjes, werd haar eerste album With a Whisper of a Morning uitgebracht. We zijn twee jaar verder en op 24 mei verscheen Margriets tweede plaat met de bijzondere titel Bloom. Bloom is een subtiele verwijzing naar Margriet, die bewijst dat ze er in is geslaagd als vocaliste en songwriter een groei door te maken.

Bloom is een volwassen album met songs die ingetogen aandoen. Daardoor krijg je een ontzettend relaxed gevoel als je naar Bloom luistert. De volle stem van Margriet zorgt, samen met de arrangementen, voor een heel intieme sfeer. De luisteraar waant zich in een bruine kroeg waar je, onder het genot van een drankje, heerlijk ontspannen kunt wegdromen bij lekkere muziek.

Bloom straalt, op Margriets oer-Hollandse naam na, in zijn geheel internationale allure uit. De track Soulfulls of Love is de absolute klapper. Maar ook Homeless Winds moet niet worden uitgevlakt. Wie zegt dat jazz saai of belegen is, heeft in ieder geval nooit de laidback stem en nieuwe cd van Margriet gehoord! Nieuwsgierig? Op haar site krijg je een voorproefje!

Afbeelding verwijderd door redactie

Bloom
Margriet Sjoerdsma
Label: www.foreignmediamusic.com