Sara Bareilles kiest voor de liefde

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Sara is op 16 juni in Amsterdam om een spetterend concert te geven in De Melkweg en ze heeft daarvoor tijd vrijgemaakt om wat interviews te geven. Het is niet de eerste keer dat ze in Amsterdam is. "Dit is mijn derde keer eigenlijk. Twee keer voor mijn muziek en één keer tijdens een vakantie met mijn vriendinnen. Ik vind het hier geweldig. Het is zo prachtig en levendig in Amsterdam. Ik kan hier de hele dag rondwandelen om het in mij op te nemen. I love it."

Sara heeft de afgelopen maanden getourd door Europa om haar album Little Voice te promoten. "We zijn nu bijna aan het eind. Ik heb zin om weer lekker in mijn eigen bed te slapen. Het is niet een echte tour geweest, meer hier en daar een show. Ik heb in het voorprogramma van Lenny Kravitz en Maroon 5 gestaan. Ik heb maar twee of drie shows gedaan waar ik de hoofd-act was, waarvan vanavond er één is. Ik voel iets meer druk als ik zelf de headliner ben, maar het is ook veel leuker om mijn eigen show te hebben. We hebben al zo lang in voorprogramma's opgetreden, dat het als een beloning voelt om nu zelf de hoofd-act te zijn. We hoeven niet snel van het podium af om ruimte te maken voor de grote sterren en we kunnen meer nummers spelen." Lachend: "Ja, ik denk dat ik de voorkeur geef aan een eigen show."

Sara is opgegroeid met twee oudere zussen en haar vader heeft vijf jaar geleden nog een dochtertje gekregen. "In het begin vond ik het heel raar dat mijn vader nog een kind kreeg. Ik was altijd de jongste geweest, maar toen zag ik haar voor het eerst en ik hield direct van haar. Ze hoort gewoon bij mij, bij ons." Toen Sara zes jaar was, begon ze met piano spelen. "Ik keek erg op tegen mijn zus en ik wilde altijd doen wat zij ook deed. Ze speelde piano, dus ging ik dat ook doen. Maar op een gegeven moment veranderde het kopieergedrag en begon ik van het spelen te houden. Ik ben nieuwsgierig en gefascineerd door de piano. Voor mij is het elke keer weer een belevenis om erop te mogen spelen. Ik heb mijzelf piano leren spelen. Ik wilde wel muzieklessen nemen, maar ik kende de theorie niet. Daarom werd ik niet toegelaten. Ik heb mezelf dus alles geleerd, wat voor mij prima was. Daardoor bleef muziek mijn passie, mijn hobby. Ik ben Communicatie en Italiaans gaan studeren. Ik vind het heerlijk om een andere taal te kunnen spreken. Het is zo moeilijk om meerdere talen vloeiend te kunnen spreken, ik ben altijd wat jaloers op mensen die dat kunnen."

Het album van Sara is opgedragen aan Betty Jean Capellas, 'The biggest little voice I know'. "Dat was mijn oma, zij overleed vlak voor mijn album uitkwam. Ik kwam veel bij haar op bezoek toen ik bezig was met het opnemen van het album. Ik heb veel met haar gesproken over de opnames en mijn nummers en ze heeft het gehoord voor het uitkwam. Het was een mooie manier om haar te eren. Ze was de eerste in mijn omgeving die overleed."

De inspiratie voor haar nummers haalt Sara uit haar dagelijks leven. "Wat ik fijn vind aan muziek, is dat je iets heel normaals en universeels op een hele andere manier kan vertalen. Liefde, wensen en hoop kan heel mooi verwoord worden en iedereen herkent er wel iets in. Mijn boodschap is; kies liefde boven frustratie en pijn. Iedereen heeft negatieve emoties, maar het is waar je voor kiest. Verbreek die negatieve cirkel. Ik probeer dat ook voor mezelf en ik vind het ook niet gemakkelijk. Maar het is een mooi doel om na te streven."

Meer lezen over Sara?
- Genieten alsof je in de huiskamer zit
- Sara Bareilles in de Melkweg: vriendinnen onder elkaar