'Dirt'-liefhebbers opgelet!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Courtney Cox, bekend van de serie Friends, speelt de slimme zakenvrouw Lucy Spiller, die de twee beruchte en bekende roddelmagazines Dirt! en Now leidt. Deze worden later samen gevoegd tot Dirt Now!. Lucy Spiller gaat letterlijk over lijken om de meest smeuïge details over de privélevens van de sterren te weten te komen. Ze chanteert en manipuleert erop los en overschrijdt daarbij alle ethische grenzen. Ze moet en zal elke week als eerste met een spraakmakende cover en vooral breaking news komen, ook al kost het haar soms bijna haar eigen baan.

Lucy Spiller wordt bijgestaan door paparazzo Don Konkey, die gespeeld wordt door Ian Hart. Don en Lucy waren bij de schoolkrant al een geweldig team en zijn nog steeds goede vrienden. Don werkt exclusief voor Lucy en zorgt ervoor dat hij altijd de beste foto's voor haar artikelen heeft. Dat is echt knap als je je bedenkt dat hij schizofreen is. Ian Hart zet dit personage zo geweldig neer dat je als kijker meteen dol op Don bent. Ook mijn complimenten voor het creatieve team dat deze serie heeft bedacht. Ze zetten de kijker regelmatig op het verkeerde been. Ziet Don nu werkelijk iemand of leeft hij weer in z'n eigen wereldje?


Waar Amerikaanse series en films vaak erg braafjes zijn, gaat Dirt net een stapje verder. Zo is de vibrator in haar nachtkastjes Lucy's allerbeste vriend. Alleen zo kan ze een orgasme krijgen. Als ze met acteur Holt McLaren (Josh Stewart) in bed belandt, komt ze voor het eerst klaar. Waar de redactie werkt aan smeuïge verhalen, krijgt de kijker ook alles te zien. Dit geldt niet alleen voor de seksscènes, maar ook geweld en drugs worden niet geschuwd. Deze box heeft het label twaalf jaar en ouder gekregen, maar de beoordeling zestien jaar en ouder was naar mijn mening beter geweest.

Courtney Cox mag dan de enige 'grote naam' in deze serie zijn, toch doen de andere acteurs niet voor haar onder. Ieder zet op zo'n overtuigende manier zijn of haar karakter neer dat je als kijker af en toe denkt dat je naar een real life soap kijkt.

Naast dertien afleveringen telt deze box gelukkig nog bonus-materiaal. 'Over een beroemd koppel en Dirt', 'Het vastleggen van de donkere kant', 'Bladenoorlog: absoluut ware verhalen', 'Achter de schermen van de paparazzi' en 'Deleted scenes, outtakes en meer'. Deze kopjes doen vermoeden dat we ook wat meer achtergrond informatie krijgen over de roddelpers. Helaas, het zijn stuk voor stuk filmpjes die over de serie zelf gaan. Het enige leuke aan het bonusmateriaal is het voorproefje op het nieuwe seizoen van Dirt. Nu maar hopen dat we deze snel kunnen volgen, want deze keer wacht ik echt niet op de dvd.


Dirt
met o.a. Courtney Cox, Ian Hart en Josh Steward
Speelduur: ongeveer 10 uur
Kijk voor meer informatie op de website