Kan hij ook zingen?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op z'n twaalfde brak Oryon, een verlegen jongen uit een dorpje in het Amerikaanse Wisconsin, door als kindermodel. Een prettige jeugd had hij tot op dat moment niet, want hij groeide op in een familie waar alcoholisme hoogtij vierde en had een vader met losse handjes. En amper een jaar na zijn doorbraak kwam daar ook nog eens het verlies bij van zijn neef, die gedood werd door een dronken automobilist. Toch zat Oryon niet bij de pakken neer. Het inspireerde hem juist om de stichting Teens Against Drugs op te richten. Dit leverde hem veel publiciteit op en hij mocht zelfs awards overhandigen aan beroemdheden als Paula Abdul.

Na het succes van zijn stichting startte hij als zeventienjarige zijn eigen modellen- en talentenagentschap. Hij begon klein, maar het bedrijf groeide uit tot een van de meest succesvolle agentschappen in het midden en westen van Amerika. En zo lijkt het te gaan met alles wat Oryon aanpakt. Zo wordt hij zelf als model geboekt en vervolgens als acteur en zanger. Zingen bevalt de jonge Amerikaan goed en hij besluit als zijn eigen agent, manager, investeerder en publicist een album op de markt te brengen via het internet. Meer dan tachtigduizend exemplaren worden er verkocht en zo gaat het ook met de volgende albums. Zijn nummers vallen ook op, want in 2005 wordt zijn emotionele ballade I Will gebruikt in de tv-serie The O.C.. Vanaf dat moment kan niemand in Amerika meer om hem heen. Hij staat met bekende artiesten als Jessica Simpson, BB Mack, Shappy en Vitamin C op het podium, mag verschillende awards in ontvangst nemen, staat in ieder populair tienerblad en op dit moment wordt er zelfs gewerkt aan zijn eigen realityshow Straight 2 My Heart.

En nu is er dan Bounce. Zijn nieuwe album. Althans nieuw... We vinden op deze cd bijvoorbeeld ook het nummer I Will. Dat was in 2005 een snel stijgende hit in de Billboard Top 40. Nu is het volgens mij alleen een prachtig nummer, maar hij kan toch wel meer van die hits produceren. Als ik zie wat hij allemaal al gedaan heeft, dan heeft hij daar het talent in ieder geval wel voor. En zo vinden we ook het nummer Naked, dat ook al een hele tijd geleden een clubhit was en te horen was in de serie Six Feet Under, op dit album. Gelukkig klinken de nummers, net als de andere op dit album, wel lekker. Het is dus geen straf om naar de populaire popsound van Oryon te luisteren.


Bounce
Oryon
Uitgebracht door: Universal Music
EAN: 4260019220363