Marjolein Teepen gaat er voor!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dat dit talent de rol van Aldonza mag vervullen, dankt ze aan haar vertolking van de titelsong 'Ik hou van jou' in Op zoek naar Evita. Een kans waar ze blij mee is. "Ik mag de hoer uithangen", vertelt ze lachend. "Omdat er weinig over haar bekend is, wil ik mee ook echt in het leven van prostituees verdiepen."

Die verdieping in een rol vindt Teepen belangrijk. "Mij helpt het echt als ik meer informatie zoek en me inlees. Dat heb ik ook bij Evita gedaan. Zo ontdek je hoe iemand is en hoe je dat zou ervaren als jij die persoon zelf zou zijn. Als moet je een rol wel vaker spelen om 'm je helemaal eigen te maken. Zo heb ik de eerste keren toen ik in de hoofdrol stond niet eens kunnen genieten. Je bent dan zo met je spel bezig. Gelukkig komt dat de voorstellingen daarna al snel en is het prachtig."

Afbeelding verwijderd door redactie

Of ze nu een hoofdrol speelt of plaatsneemt in het ensemble, de actrice geeft keer op keer 'de volle honderd procent'. "Het gaat om de geloofwaardigheid van het verhaal. Die zet je met z'n allen neer. het maakt dus niet uit wat ik doe. Ik ga er helemaal voor. Hup, die schouders eronder en doen wat je moet doen. Ik ben trouwens niet snel tevreden en accepteer nooit dat iets goed is. Volgens mij kan het altijd perfecter."

Maar als musicalster sta je niet alleen met elkaar op het podium om er zo een geloofwaardig geheel van te maken. Je zit, met name bij producties die door het land trekken, constant op elkaars lip. "Het wordt echt een plaatsvervanging voor je familie. Ze weten soms nog meer over je dan je naasten. Daarnaast begrijpen ze je natuurlijk ook, omdat je hetzelfde doel hebt. We zijn allemaal zo gek om veel voor ons werk te laten, zodat we een prachtige show voor het publiek kunnen neerzetten."

Afbeelding verwijderd door redactie

Teepen laat veel voor de droom die ze als kind al had. "In mijn hoofd was ik hier altijd al mee bezig. Ik wilde zingen, dansen en acteren. Maar dat betekent wel dat ik amper een sociaal leven heb. Mijn relatie is er zelfs door stuk gelopen. Ik ben er ook niet tijdens verjaardag en laat er zelfs vakanties voor schieten. Als ik een keer een paar daagjes vrij heb, slaap ik liever in mijn eigen bed. Gelukkig begrijpt mijn familie dat."

Over de toekomst maakt het talent zich best een beetje zorgen. "Natuurlijk kan ik nu heel stoer zeggen dat ik er alle vertrouwen in heb, maar dat heb je in deze branche jammer genoeg niet alleen zelf in de hand. Het enige dat ik kan doen is mijn best en dat doe ik dan ook met veel plezier."