Het beste van Bette Midler?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als ik The Best Bette op zet, komt het eerste nummer In the mood me toch wel heel herkenbaar voor. Dit betekent in ieder geval een swingende start van dit verzamelalbum. Al snel ontdek ik dat Midler veel meer in haar huis heeft dan alleen zo'n vrolijke liedje, want het volgende nummer is dan weer een country plaat. Maar ook voor een stevige soultrack, zoals When A Man Loves A Woman - die ik natuurlijk ook ken - draait ze haar hand niet om.

Terwijl ik het album luister, verbaas ik me iedere keer weer over de nummers. Ik blijk er veel meer te kennen, zoals het vrolijke Boogie Woogie Bugle Boy. En ook het schitterende The Rose, de titelsongvan de film uit 1979 waarin Bette Midler Janis Joplin laat herleven, zorgde eerder al voor een brok in mijn keel. Maar het lekkere rocknummer Beast of Burden is voor mij dé song van dit album. Ik heb dit liedje al zo vaak meegezongen, maar nooit zocht ik naar de zangeres. Nu heb ik haar gevonden en luister ik op The Beste Bette meteen naar haar mooiste nummers.

Wat mij betreft is The Best Bette een heel afwisselend album, waarin Bette Midler zich echt van al haar kanten toont. Helaas bevat het maar één nog nooit verschenen nummer, namelijk Something your heart has been telling me. Natuurlijk heb ik me sinds het beluisteren van deze cd ook meer in haar werk verdiept en ik ben tot de ontdekking gekomen dat het laatste album dat in Nederland van deze zangeres verscheen ook een verzamelaar was. Misschien was Experience the divine zelfs een beter album. Daarop staat haar grootste hit in Nederland To deserve you en die vinden we op The Best Bette helaas niet terug.

Afbeelding verwijderd door redactie

Best Bette
Bette Midler
Uitgebracht door: Atlantic/Rhino
EAN: 0081227989316