Het verhaal over een interessante zoektocht

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Vervlogen dromen

vertelt het verhaal van drie totaal verschillende vrouwen van verschillende generaties, die verbonden worden door een scheepsramp aan het begin van de twintigste eeuw. Josephine Vanderook was één van de weinige overlevenden. Haar pas gevonden dagboekaantekeningen worden tentoongesteld in het museum van Harper's Bay. Door deze tentoonstelling komt de jonge journaliste Claire, die onderzoek doet naar de ramp, met de fragmenten in aanraking. In haar onderzoek wordt ze bijgestaan door Sophia, een bejaarde vrouw die in een isolement verkeert, waar Claire haar langzaam maar zeker uit trekt.

Zowel Josephine, Sophia en Claire hebben allerlei vragen over de scheepsramp. Ze willen antwoorden, maar tijdens de zoektocht komen ze niet alle antwoorden tegen. Wel nog meer vragen. Niet over de ramp, maar over zichzelf. Keer op keer komen ze zichzelf tegen. Vrouwen zullen zich in deze vrouwen herkennen en al lezende ook graag de antwoorden willen weten. Hierdoor blijf je geboeid het verhaal over de interessante zoektocht lezen.

Met Vervlogen dromen slaat de schrijfster een nieuwe weg in. Eerder schreef ze namelijk een aantal christelijke romans, die ook in het Nederlands vertaald zijn. De keuze om voor een breder publiek te schrijven, vind ik een goede. Het is namelijk een indrukwekkend werk geworden, dat helemaal niet met de Titanic te vergelijken is. Dit is echt een verhaal dat Martinusen als schrijfster perfect heeft weten neer te zetten.


Vervlogen dromen
Martinussen, C.
294 bladzijden
Uitgeverij Kok
ISBN: 9789059773066