Popmuziek met een vleugje soul

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Morrison, afkomstig uit het plaatsje Rugby, heeft voor Songs for you, truths for me met dezelfde tekstschrijvers gewerkt als voor zijn debuut Undiscovered. Volgens de 24-jarige zanger is het feit dat het met hen goed klikt, de reden dat er mooie liedjes ontstaan. Ook op dit album is duidelijk een voorliefde voor soulmuziek terug te horen, maar het blijft toch popmuziek. Zijn krakende stemgeluid en het gebruik van blazers en een Hammond-orgel werken daar natuurlijk goed aan mee. Morrison vindt zelf ook dat zijn muziek onder de categorie 'pop' valt, omdat mensen zich er makkelijk in kunnen vinden.

Het album begint lekker up-tempo met The only night en Save yourself, die leuk zijn om te horen. Persoonlijk vind ik de single You make it real, Please don't stop the rain en Once when I was little behoren tot de toppertjes. Het duet met Nelly Furtado, Broken strings, is een leuk luisternummer, terwijl Precious love weer precies past in de soulsfeer. If you don't wanna love me kan makkelijk uitgebracht worden als single, terwijl Love me hard het album op een prachtige en ingetogen manier afsluit.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het moet gezegd worden: Songs for you, truths for me lijkt in veel opzichten wel op Undiscovered. Met een beetje fantasie zou je You make it real bijvoorbeeld al snel kunnen verwisselen met You give me something, maar het blijven twee heerlijke liedjes. Maar goed, waarom zou je iets gaan veranderen wat aanspreekt en goed verkoopt? De ballades komen op dit album het beste uit de verf en ongetwijfeld zal de kersverse vader wel weer een paar grote hits scoren.


Songs for you, truths for me
James Morrison
Speelduur: 46 minuten
Uitgebracht door: Polydor