Een bijzondere weg richting geluk

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De zoektocht naar geluk is een constante in de geschiedenis van de mensheid. Wat het nu precies is en hoe we dat kunnen bereiken, heeft het duo Rovira en Miralles beschreven aan de hand van de betoverende fabel over Ariadne. Deze vrouw is verdwaald in een labyrint waaruit ze zichzelf pas kan bevrijden als ze de levensvragen beantwoordt die ze onderweg tegenkomt. Al die vragen en obstakels zal ze moeten overwinnen om tot het midden van het labyrint te komen waar ze de vrijheid vindt.

Het is een prachtig verhaal en je steekt je er werkelijk iets van op. Bij zelfhulpboeken moet je je daar echt toe aanzetten. Bij Het labyrint van het geluk gebeurt dit al lezende. Wat dat betreft is het echt een aangename verrassing. Daarnaast wordt het boekje opgeleukt met allerlei quotes van bekende mensen. Misschien brengen hun uitspraken je wel iets dichterbij het geluk. Wij sluiten dan ook af met een uitspraak van Martin Luther King:

"Toen mijn leed toenam besefte ik opeens dat er twee manieren waren om op de situatie te reageren: verbitterd raken of mijn leed in een scheppende kracht omzetten. Ik koos voor het laatste."


Het labyrint van geluk
Rovira, A. & Miralles, F.
120 bladzijden
Uitgeverij Forum
ISBN: 9789022551035