Güls Pamuk

Columns door Ze.nl
Wie ben ik?
Ik ben Güls Pamuk, al weer 47 (hopelijk zie je die halve eeuw er nog niet aan af) en ik woon en werk in Haarlem. Ik heb in het hartje van de stad, vlakbij het stadhuis, aan de Paarlaarsteeg 4 & 6 een haarstudio opgezet, al weer 19 jaar terug. Het afgelopen jaar hebben we de zaak grondig gerenoveerd en nieuwe behandelingen en services toegevoegd. Sindsdien heten we Moreno's Hair Beauty Nail. Het is echt het gevoel alsof je opnieuw begint en opnieuw alle uitdagingen moet aangaan. Daar houd ik van. Ik wil streven naar het hoogste niveau dat binnen mijn mogelijkheden ligt. Qua haarverzorging is dit al gelukt: Moreno's is een van de weinige flagstores van Sebastian, met een grote, leuke, meelevende klantenkring die voor de combinatie van stijl, vakbekwaamheid, vrolijkheid en gezelligheid komt. Eigenlijk zit ik zelf ook zo in elkaar. Dat lijkt alsof ik alleen maar voor de föhn en de schaar leef, maar dat is niet zo. Ik heb een grote zoon van bijna 15, Aran, op wie ik gek ben. En ik woon al enkele jaren samen met mijn partner John en twee "aangewaaide' kinderen: Niké van 13 en Milan van 9. John is journalist en minstens net zo druk als ik. We vullen elkaar goed aan; we spiegelen elkaar vaak als tegenovergestelden. Het is nooit saai. Ik ben geboren in Turkije en naar Nederland gekomen toen ik elfeneenhalf was. Nederlands heb ik in sneltreinvaart geleerd en voor het overige heb ik, met die dubbele achtergrond, me kunnen ontwikkelen tot een moderne vrouw met een open oog voor de wereld.

guls4.JPG

Wat is mijn passie?
Eén passie maar? Ik heb er wel tien. Mijn zoon, mijn man, ons gezin, de zaak, niet te vergeten mijn familieleden - ik heb heel leuke: 2 broers en 2 zusjes, plus aanhang en kinderen. De mensen die in onze zaak werken of zich er mooi laten maken. Onze heel uitgebreide kring van vrienden en kennissen. Maar als je passie bedoelt als iets waarvoor ik echt ga? Dan eigenlijk dat alles bij elkaar en dat nog gecombineerd met genieten van een goede keuken, prima (live) muziek of een mooie filmavond in The Movies (red. bioscoop in diverse steden). Het leven is zo kort dat mijn motto en dat van John is: we plukken de dag en zorgen dat we morgen wat hebben te doen. Mijn beroepsmatige passie is mensen mooi maken en een goed gevoel geven.

Wat vind ik belangrijk in het leven?
Liefde, hartstocht, passie, gezondheid, tolerantie - daar kunnen we niet genoeg van hebben in dit land.

Welke overtuigingen sterken mij op mijn pad?
Geloof is geweten. Als je in jezelf gelooft, dan kun je niet zonder een zuiver geweten, want anders word je egocentrisch. Twee: Vergeet ook niet je zegeningen te tellen. En drie, je moet proberen anderen te helpen.

Wat is mijn doel?
Moreno's nog succesvoller maken. En gaan voor het geluk! Hopen op een goede gezondheid en bouwen aan de liefde.

guls6.JPG
Moreno's crew

Meest Gelezen

Niets gevonden om hier te tonen.