Roelien Buurma

Columns door Ze.nl
Wie ben jij?
Roelien, ook wel: een vat vol tegenstrijdigheden. Meredith Brooks zong het ooit al eens heel mooi: "I'm a bitch, I'm a lover, I'm a child, I'm a mother, I'm a sinner, I'm a saint..." 'Men' vindt mij vaak wel een bijzonder mens, daar heb ik me bij neergelegd. Blijkbaar zijn vele aardbewoners anders dan ik. Mijn zoon daarentegen vindt mij dan wel weer de állergewoonste moeder ter wereld... Dat vind ik wel mooi, die tegenstrijdigheden alom, dat maakt mij met al mijn tegenstrijdigheden dus eigenlijk wel weer een heel normaal mens.

Wat is jouw passie?
Al sinds de puberteit heb ik altijd gedacht dat ik mijn levenservaringen moest gebruiken om anderen, met soortgelijke ervaringen, te helpen. Toen mijn, toen net zesjarige, zoon drie jaar geleden heel ernstig ziek werd, bleek het moment daar te zijn. Een jaar geleden heb ik Stichting StiKa opgericht, en daarmee zet ik mij, samen met anderen, in voor kinderen met de ziekte van Kawasaki en hun omgeving. Dit is wel een aardige passie.

Daarnaast vind ik LEVEN ook wel een passie. Je kind dagenlang op de IC zien vechten voor zijn leven, en het gevecht winnen, leert je een heel belangrijke les: GENIETEN, GENIETEN EN GENIETEN! Zo veel en zo vaak je maar kan...

Afbeelding verwijderd door redactie

Wat is voor jou belangrijk in het leven?
Dat je je leven lééft, in plaats van plannen te maken voor dat leven terwijl het je ondertussen al overkomt. Ik hecht weinig waarde aan materiele zaken. Wat me dierbaar is, heeft vaak een emotionele waarde. Je zult mij dus niet snel betrappen op werken en druk zijn voor huis of auto, zonder te genieten van de zon of een mooi stuk muziek. Er zijn maar weinig regenbogen aan de hemel waar ik niet even voor stop om naar te kijken..

Wat is voor jouw doel?
Zakelijk, dus met StiKa, zorgen dat er in de toekomst minder kinderen overlijden aan de ziekte of levenslang moeten leven met de gevolgen ervan. Bij niet tijdige behandeling kan het hart behoorlijke schade oplopen, voorlichting is dus een absoluut speerpunt. StiKa tot een succes maken is sowieso wel een doel van mij als mens. En wie weet komt er nog wel eens een missie op mijn pad, en komt er een nieuw doel bij.

Welke overtuigingen sterken je op je pad?
Ik geloof dat het leven altijd leuker is als je lacht, probeert het fijn te heben voor jezelf én een ander. Ons motto hier in huis is: 'alles mag als het maar leuk is! Voor jou, voor mij, en voor de mensen om ons heen...'

Ik ben groot gebracht met het geloof in God, op een hele fijne, positieve manier, zonder dreiging. En dat geloof neem ik nog steeds mee op mijn pad. De wetenschap dat er meer is, dat het aardse leven tijdelijk is, dat geeft mij rust.

Meer informatie over de ziekte van Kawasaki en Stichting Stika vind je op hun website.

Meest Gelezen

Niets gevonden om hier te tonen.