Miranda Janssen

Columns door Ze.nl
Wie ben jij?
Ik ben Miranda Janssen, 38 jaar en getrouwd met Marcel. Ik heb twee kinderen van 19 en 16 jaar en ben chauffeuse voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapte volwassenen en kinderen. In mijn vrije tijd ben ik een Plus Size model en zie dit niet alleen als hobby, maar ook als een statement. Enkele steekwoorden die op mij van toepassing zijn: optimist, spontaan, meedenker, enthousiast, prettig gestoord, vrolijk, passie en een doorzetter!

Wat is jouw passie?
Ik wil me graag sterk maken voor de Plus Size modellen, omdat ik vind dat er een verkeerd beeld is ontstaan door o.a. de media en ontwerpers. Zij bepalen nog steeds het beeld voor meisjes/vrouwen en hun figuur, terwijl het geen afspiegeling is van de werkelijkheid. Ik vind het heel gevaarlijk wat zij doen, want vooral meisjes in de puberteit zijn heel gevoelig en bevattelijk voor wat hen voorgeschoteld wordt.

Ook volwassen vrouwen krijgen een verkeerd beeld voorgeschoteld. Beperkt houdbaar van Sunny Bergman is daar een goed voorbeeld van. Vrouwen worden voortdurend beoordeeld en afgerekend op hun uiterlijk. Ook televisieprogramma's als Hollands Next Topmodel en Extreme Make Over werken niet echt mee aan een normaal en gezond zelfbeeld.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

De werkelijkheid is dat de gemiddelde kledingmaat van een vrouw maat 40/42 is. De vrouw van tegenwoordig is zwaarder en een maat 50 of groter is zeker geen uitzondering. De kledingzaken voor grote maten schieten als paddestoelen uit de grond. Dat is alleen maar mogelijk als er vraag naar dit product is! Het gekke is echter dat de collecties meestal worden geshowd door modellen met maatje 36 en dat klopt dus niet.

Ik ben model voor www.maatjegroter.nl en deze webwinkel gebruikt alleen maar Plus Size modellen. Dit wordt enorm gewaardeerd door de klanten. Een kledingstuk staat heel anders bij een slanke vrouw, dan bij een vrouw met een maat meer.

Wat is voor jou belangrijk in het leven?
Allereerst is geluk en gezondheid het allerbelangrijkste in het leven, ook in het mijne. Omdat ik me sterk maak voor maatjes meer, heb ik ook wat dat betreft een bepaalde visie:

Leef, omdat je er mag zijn zoals je bent. Omdat je het beste uit jezelf haalt. Wacht vooral niet met leven tot je slank bent. Het leven is nu. Er valt zoveel te zien, te voelen en te genieten. Ga voor het leven. Ga voor jezelf. Spiegel je niet aan anderen, maar zorg dat je authentieke ik op de eerste plaats komt. Als jij voor jezelf gaat, dan gaan anderen ook voor jou!

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Wat is jouw doel?
Mijn doel is om de Plus Size modellen te promoten. Een kledingstuk maat 56 kan niet worden geshowd met een model dat maat 36 heeft. Ook zou ik graag meer variatie willen zien in de damesbladen. Niet alleen slanke modellen, maar ook de Plus Size modellen doen het goed op papier en op de catwalk.

Het komt er eigenlijk op neer dat ik wil dat de bedrijven, winkels, media, ontwerpers en fotografen hun oogkleppen afdoen. En dat ze meer samenwerken met Plus Size modellen! Vooral de winkels en postorderbedrijven die grotere maten verkopen, moeten modellen gebruiken die daar bij passen. En niet stoppen bij maat 40, want als je tot en met maat 60 verkoopt, heb je óók een model nodig met maat 60.

Welke overtuigingen sterken jou op je pad?
Waar een wil is, is een weg! Ik ben 52 kilo afgevallen, heb een buikwandcorrectie gehad en ben nog steeds te zwaar. Maar ik voel me er goed bij. Sinds ik zoveel ben afgevallen, heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. En dit straal ik kennelijk ook uit, want ik werd gescout door een modellenbureau. Daar is nog niets concreets uitgekomen, maar ik ben wel gaan snuffelen naar hoe het zit met de Plus Size modellen. En dat was niet best. Ik heb mijn conclusies getrokken. Kijk, ik realiseer me dat ik te oud ben om een echt model te zijn of te worden, maar wil me wel inzetten voor mijn mede Plus Size mens!

Miranda

Miranda's website

Meest Gelezen

Niets gevonden om hier te tonen.