Oeps: we gebruiken massaal smoesjes om thuis te kunnen blijven

Lifestyle door Elsemieke

Comfy outfit: check. Een heleboel snacks: check. Netflix: check, dubbelcheck! Niets fijners dan je na een lange dag achterover te laten vallen op je bed. Maar wacht even, had je niet afgesproken om de stad in te gaan vanavond? 
 
Soms is het heerlijk om gewoon even helemaal niets te hoeven. De hele dag ben je al bezig met het anderen naar hun zin te maken en daarom wil je jezelf bij thuiskomst alleen nog maar opsluiten met een filmpje en een zacht dekentje. Uit een nieuw onderzoek blijkt zelfs dat we alles overhebben voor zo’n avondje me-time. Zelfs een leugentje naar je vrienden…
 

Bron
 
Leugentje om bestwil
Op zijn zachtst gezegd haten we het soms om ons huis te moeten verlaten. De meesten van ons hebben zelf weleens een leugentje verteld om dit te vermijden… Uit het onderzoek blijkt dat acht op de tien zich hier schuldig aan maakt. Maar liefst 80 procent zou dus een leugentje vertellen als dat ervoor zorgt dat ze urenlang die toffe serie kunnen binge-wachten met hun favoriete bedpartner. Juist, dat is hun bed zelf dus…
 
Niks nuttigs
Voor het onderzoek werden 2000 mannen en vrouwen gevraagd naar hun favoriete excuus om thuis te blijven terwijl ze eigenlijk helemaal niets nuttigs deden. Het meest populaire excuus om een uitje met vrienden af te zeggen is geen zin hebben om je onder de mensen te begeven. Ook de weerstand om geld uit te moeten geven is populair. Ten slotte noemden de deelnemers vermoeidheid ook als een grote reden om af te haken. 
 
Televisie is favoriet
Om het allemaal nog een tikkeltje erger te maken: het blijkt dat Amerikanen vier keer vaker televisie kijken dan dat ze tijd doorbrengen met vrienden. Oeps… Ze kijken maar liefst 2,8 uur televisie per dag en spenderen maar 41 minuten aan socializen. Het goede nieuws is dat je dus niet de enige bent die weleens liegt tegenover je vrienden zodat je even lekker een tukje kan doen. Welterusten! 
 
Heb jij weleens tegen je vrienden gelogen om lekker thuis te kunnen blijven?